L'Aigle Noir van Domaine Horgelus

L'Aigle Noir van Domaine Horgelus

Franse wijn met stijl

En ja, de eerste prijs is eruit! Op de eerste extra vraag in het zomerspel ‘Franse wijn met stijl’ – gisteren – kwamen direct de juiste antwoorden binnen! Vandaag komt er een nieuwe letter vrij voor de oplossing van het Zomerspel.

Wat er aan vooraf ging: 
“In het Smaakvanwijn.com zomerspel ‘Franse wijn met stijl’ gaat vandaag de eerste extra prijs er uit! Een Rosé. Uit Gascogne.
Gemaakt van druiven als tannat en merlot. Van een wijndomein dat gelegen is op de zonnige heuvels in de Gascogne. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn eau de vie, de Armagnac, maar heeft tevens – wat niet veel mensen beseffen – een fantastische fruitige witte en roze wijnen arsenaal.

Wat kun je allemaal niet doe met de blend van colombard en sauvignon! Bloemen en citrus worden hier samen vermengd in een frisse aperitief wijn, of een wijn die gemaakt is voor lichte niet te vette visgerechten. Fijn dat het alcoholgehalte ook zo lekker gastronomisch is gehouden!

Maar dat is dan wit, de Rosé is geboren uit een huwelijk van merlot, tannat en cabernet sauvignon. Aardbeien, grapefruit, zwarte bessen, noem het maar en de aroma’s kabbelen voorbij. Ook weer zo’n fijn alcoholgehalte. Lekker laag. La vie en rose!

Welke letter voor het Zomerwijnspel? Domaine Horgelus maakt een rode wijn van 100% tannat.  Wat is de naam van deze wijn?
Weet je het? Mail hem snel naar [email protected] Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en die kan morgen de Domaine Horgelus Rosé  in een Smaak van Wijn koker bij de Studio komen oppikken!

En de letter die we zoeken? Dat is de tweede letter van de druif die het minst vertegenwoordigd is in de Rosé La vie en rose.”

De naam van de wijn
L’Aigle Noir. De eerste die gisterenochtend mailde was Belinda Zwartjes uit Amersfoort! Gefeliciteerd. De wijn staat voor je klaar bij Studio Smaak van Wijn.

Banner Basiscursus