Langs de rivier de Nahe

Langs de rivier de Nahe

Een kleine 20 minuutjes rijden vanaf Bad Kreuznach ligt Bockenau. Met aan de Schulstrasse het wijnhuis Schäfer-Fröhlich. Daar gaan we in juli weer eens naar toe. (Als het mag, maar beide gevaccineerd.) Overnachten kan uitstekend in Bad Kreuznach. Hier is buiten wijn drinken om van alles te doen! Wandelen door Klein Venedig, naar de romantische Eiermarkt, dat omringd is door de Nikolauskirche en prachtige vakwerkhuizen en te midden van historische kleine straatjes gelegen. In het midden van de eiermarkt staat een groep figuren die uitbeelden hoe de Kreuznach-meesterslager Michel Mort zijn stadsheer, de graaf van Sponheim, redde van gevangenneming in de slag bij Sprendlingen in 1279 en daarbij zijn leven verloor. Flaneren door het Schlosspark en dan ook  de Pauluskirche bezoeken. Kortom, je kunt je hier echt wel een weekeinde lang vermaken! Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg. Van het klassieke Parkhotel Kurhaus tot aan een fijne B&B of Pension.

Wijngaarden Schäfer-Fröhlich

Wijnhuizen bezoeken

Vervolgens is ons doel uiteraard om meerdere wijnhuizen in de Nahe te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld VDP Weingut Dönnhoff in Oberhausen an der Nahe of naar Gut Hermannsberg waar we ook zouden kunnen overnachten. Tenminste als Bob mee mag! Ziet er wel super uit! Ook dit is een VDP Weingut.

Teamspirit

Teamspirit zeggen ze bij het familiebedrijf Schäfer-Fröhlich, dat is wat ons verbindt. Daar gaan we dus op in ieder geval op bezoek. Hier richten ze zich in het bijzonder op de vulkanische en de leisteenbodems!
“Het begon allemaal met de Bockenauer Felseneck. Tegenwoordig beheren we de uitstekende Schloßböckelheimer-locaties Felsenberg en Kupfergrube, evenals Frühlingsplätzchen en Halenberg in Monzingen, die allemaal zijn geclassificeerd als VDP.GROSSE LAGE. Onze 21 hectare wijngaarden op de beste locaties in de Nahe zijn voor 85 procent beplant met Riesling en 15 procent met Bourgondische variëteiten.”

Nou, ik heb er zo’n zin in! Nog een paar weken lesgeven in de Wijnschool, wat ook iedere avond een feestje is, dan weer eens op weg naar Duitsland! Zo lang geleden!

wijnschool Soest