Licht en vrolijk by Donna Hay

Een fris en licht kookboek is toch alles wat je wilt. In  een zomer die naar wij hopen nog heel lang zal voortduren. Het nu in het Nederlands vertaalde kookboek van Donna Hay komt dus op het juiste moment. Het is, zegt ‘het boek’ zelf, een antwoord op die voortdurende  zoektocht naar balans! Gezond, lekker, eenvoud en smaak staan centraal in dit nieuwe kookboek van La Hay.

donna hayeDe inhoudsopgave is uiterst simpel  maar o zo handig ingedeeld in de eetmomenten van de dag. Van ontbijt tot desserts!  Afgetopt aan het einde met de basis. Eenvoudige recepten voor basisgerechten of onderdelen van die je vaak gebruikt zoals yoghurtkaas, tofoemayonaise (nou, nog nooit gemaakt!) gepocheerde kip om verder te verwerken op sandwiches, in soepen, pasta’s of gewoon door de salade. Waar en passant natuurlijk ook direct een aantal basisdressings voor gegeven worden in dit hoofdstuk zoal citroen-karnemelkdressing. Toegegeven, voor deze laatste moet je jezelf misschien wel even overwinnen, over je eigen schaduw heen stappen, maar dan…  is het ongetwijfeld smullen.

In dit ‘basis’ hoofdstuk vind je ook allerhande dipsausjes, waarmee je een hele groentekraam kunt wegdippen!
Licht en fris!

Het ziet er allemaal zo smakelijk uit, de tongstrelende foto’s zijn vreselijk overtuigend. Als je door het boek bladert, ben je al met één been onderweg naar de winkel, of naar de markt om basisingrediënten voor een van light secrets van Donna in te slaan.

Het kan dus zo maar zijn dat je ons vanavond achter een grote pan groene ‘Oersoep’ zult aantreffen. Hoewel boerenkool en winterspinazie is natuurlijk nog niet voor handen. Dan wordt het toch het lamsvlees met aubergine, feta en munt.

autrementAbsoluut, daar gaan we voor en we drinken er waarschijnlijk wel iets van Broustet bij. Chateau Lamery Autrement 2009 van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec. Binnenkort volgt de uitgebreide proefnotitie op Smaak van Wijn! Een van de wijnen van Chabrol.