Magnum Chateau Lestage Simon

sauerland drijfzandIn 2003 vertrekken we voor de eerste keer met twee grote gezinsauto’s, een Pontiac en een Volvo, ik weet het nog precies. Op weg naar Sauerland. Naar de Edersee waar een geweldig ‘PippiLangkous’ huis op ons wacht, net tussen de voorste bomen van het echte Berenwoud van ‘Bolke de Beer’! Ingericht op veel kinderen  en redelijk ‘hufterproof’. Vijf setjes op pad! 2 ouderstellen, 2 jongens van tien , 2 meiden van negen en de kleintjes van zeven. Een vriendschap voor de eeuwigheid, ontstaan op het schoolplein! Het zal het eerste uitstapje worden uit een reeks van tien! En het begint heel goed, met bijna twee kinderen verdronken in het drijfzand en één kind over de kop geslagen van een steile berghelling…sauerland benen drijfzand

Toch houden we vol. Jaar na jaar. Skiënd, wandelend, fietsend, sudokuend, zwemmend en varend!

mountainbikenEn nu, tien jaar later = tien avonturen verder, hebben we dit weekeinde het tweede lustrum gevierd! Wel weer in een ‘magisch mooi huis, maar waar vroeger het Pippikarakter zo belangrijk is, heeft dat plaats gemaakt voor het aangename verpozen in de natte ruimte, de Hamam! Staat het Turkse badhuis bekend om zijn sterke sociale functie, dan kunnen we zeggen dat we die naam zo als altijd zeer hoog hebben kunnen houden!
Door dikbesneeuwde ‘Ardennen’ trachten we te mountainbiken, hetgeen voor de meest sportieve onder ons, nog wel te doen is, maar voor het overgrote deel van de groep eerlijk gezegd een brug te ver! Dit avontuur zal helaas de boeken in gaan als één met een nadrukkelijk open einde. Hetgeen voor mij – met mijn conditie van een slak- niet eens zo heel vervelend is 🙂 Naar de grotten dan maar….!

grotten van Hotton

haut medocNa tien jaar zijn de 5 formaties nog altijd hetzelfde. Echter, waar wij vroeger tot diep in de nacht boomden en borrelden, nadat  we zes paar roze-rode wangetjes met duimpjes in de mond, na het warme bad tussen de lakens hadden geschoven, daar is het nu andersom.
Ha, nee, we zijn nog net niet in het stadium dat zij ons moeten badderen, maar wij liggen er wel allang in, als zij nog lang niet van plan zijn om de nacht af te breken. Bier en wijn is er niet meer alleen voor ons, maar moet  in zekere hoeveelheden bij de plaatselijke ‘Carrefour’ ingeslagen worden voor alle mannen! Jong en ouder! Wijn is voor de de vier dames. In plaats van bouteilles, nemen we Magnums….

Zoals de Château Lestage Simon uit de Haut-Médoc. Voor de liefhebber even wat technische details: “Op een bodem van klei en kalksteen, zand en grind worden op een gebied van zo’n slordige 37 ha hier Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabertnet Franc en Petit Verdot verbouwd. Een wijn met kracht in zich en zeker ruimte om te rijpen over de komende jaren, volgens Michel Rolland.” Helaas, de aroma’s van pruimen en peper, van koffie sterven dit weekeinde een vroege dood. Kindermoord? Misschien, maar wel heel lekker.

We zijn weer terug, allemaal weer aan het werk, de kids zitten inmiddels (waarschijnlijk :))in de collegebanken, de ‘kleintjes’ zijn naar school. Die doen dit jaar examen.

We gaan op voor het volgende lustrum! Wie heeft nog een goede tip voor een nieuw avontuur met tenminste …..

O ja, de hond moet natuurlijk wel mee kunnen! bink in bad

1 Reactie

  • Kathrine v N. Posted 18 maart 2013 13:04

    … ik zeg: copy-paste, dan MET mountainbike, misschien meer in het voorjaar, zodat zoals altijd de korte broeken aan kunnen.
    Was weer heerlijk!

Reageren is niet mogelijk.