Mainz, Great Wine Capital of the World

Mainz, Great Wine Capital of the World

Hoe vaak wij voor een ‘snaptripje’ naar Duitsland vertrekken, is niet meer bij te houden. Eerlijk, ’t is er heerlijk. Wandelen, skiën, fietsen en lekker eten het kan er allemaal. ’t Is letterlijk om de hoek! Ook voor de volgende keer  hebben we weer een idee. We gaan – gelezen in het volgende persbericht – op

wijnsafari in Rheinhessen

Wil je eens op een bijzondere manier kennismaken met het grootste wijngebied van Duitsland? Ga dan op wijnsafari in Rheinhessen en geniet van wijn en wijngaarden vanuit een open Landrover. Dit mobiele wijnseminar brengt je naar de nieuwe generatie wijnboeren in deze idyllische streek. Zo kom je op een bijzondere manier alles te weten over de succesvol vernieuwde wijnbouw hier. Je stopt bij diverse jonge wijnboeren, proeft er wijn en geniet van de mooiste uitzichten op de wijngaarden.

Landkarte RheinhessenMainz-Rheinhessen is benoemd tot Great Wine Capital of the World. De nieuwe generatie wijnboeren, Generation Riesling genaamd, heeft de wijn een enorme kwaliteitsimpuls gegeven. Met liefde voor het vak en de wijn. De druiven worden steeds vaker handmatig geoogst in plaats van machinaal en het land wordt biologisch bewerkt. Het Wijnsafari-arrangement, inclusief drie proeverijen bij verschillende ‘Winzer’ boek je voor € 38 p.p. op Mainz-Reinhessen.nl. De wijnsafari sluit je in stijl af bij een van de vele sterrenrestaurants van deze culinaire regio.

Veelzijdige gastronomie
Mainz-Rheinhessen heeft een veelzijdige gastronomie, van sterrenrestaurants tot regionale specialiteiten. Restaurant Buchholz van TV-kok Frank Buchholz in Gonsenheim heeft een verfijnde landkeuken met een moderne toets. De jongste kok van Duitsland met Michelin-ster is de 24-jarige Philip Stein van Favorite Parkhotel Mainz. Ook Restaurant Im Sandhof van Dirk Maus in Heidesheim heeft dit jaar weer een Michelinster gekregen en is een echte aanrader.

Bij de wijnboeren zelf kun je ook goed eten, hier vind je de regionale specialiteit Spundekäs op het menu. Ontbijten doe je op de prachtige historische markt van Mainz met Weck, Worscht und Woi (brood, worst en wijn). Bezoek hier ook de 1000 jaar oude Dom van Mainz, elke zaterdag tot 16.00 uur open.

KlausenbergkapelleOver Rheinhessen
Rheinhessen ligt op drieënhalf uur rijden van Nederland. Vanwege de bijzondere geografische ligging is dit de warmste regio van Duitsland. Daarom telt Rheinhessen de meeste zomerse herfstdagen en de minste neerslag. Dat is ook de reden waarom het gebied zo geschikt is voor wijnbouw. En natuurlijk voor vakanties. Vooral in de herfst als rond Mainz de wijnfeesten losbarsten. Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland.

Meer weten over de wijngebieden van Duitsland en hun wijnen? In De Eerste Soester Wijnschool hebben met regelmaat themaproeverijen, waaronder ook Duitsland.