mandje dagelijks nieuws – wijnse zaken

Laatste nieuws uit de krant en van online nieuwsdiensten!
wijnflessenErgens in Nederland is gisteren de wijn niet aangekomen! Hoewel ruim aanwezig, kwam het maar niet in de glazen! Een ongeval met een vrachtwagen op de A28 die daarbij een personenauto plette, liet liters over het asfalt vloeien! Bron:AD

 Een zusje voor…

In Amersfoort krijgen we een wijnstulpje! Dames Annelie van den Bos en Rianne De PastinaeckSleeuw poseerden gisteren –in de bittere kou- voor hun nieuwe kindje aan het Hof in Amersfoort. In “Café Janse”, schuin tegenover de Pastinaeck, het restaurant van Lie en Rianne, starten zij in mei een wijnbar. Ondernemende meiden, die recent ook al met de verbouwing van de eerste etage van de Pastinaeck begonnen zijn! Hier komt een ruimte voor private dining en wellicht voor mooie ‘wijnse’ zaken!

Het wijn.blog was vorig jaar op bezoek op ’t Hof en ving toen het volgende al op: “Na vier jaar en heel veel dagen heel hard werken, vinden ze het nog steeds geweldig, maar ja…. Ze zijn allebei niet geboren om stil te zitten, dus het bruist bij ze van de plannen!
Nee, ik ga ze niet verklappen, maar over één mag ik wat meer vertellen.

Ik ken Annelie en Rianne vanuit de wijnwereld. Want één ding was voor hun overduidelijk. De invloed van wijn op hun gerechten, wat kan je ermee, hoe kunnen ze daar meer mee spelen! Kortom, ze willen graag meer met Wijn&Spijs doen en zo rolde het balletje mijn kant weer op.”

Wat een begrip…

DACGisteren dwarrelde het begrip ‘Terroir’ weer naar beneden!  Maar liefst door 10 wijndeskundigen bekeken!
“Can You Define Terroir in Just a Sentence?
Ten wine experts from all over the world distill the essence of terroir in just a sentence! It’s hard to talk about wine these days without someone mentioning the word terroir. This French term does not have a simple definition, but refers to the impact that all the natural surroundings of a vineyard have on the wine that ends up in the bottle. Climate, slope, and soil all factor into giving wine a sense of place or terroir. Many winemakers strive to preserve the distinct terroir that contributes to their wines by taking a hands-off approach to preserve what the land gives them.

We challenged ten wine professionals–from writers to sommeliers to winemakers–to come up with a compact and concise definition of terroir. Here’s what they had to say;” Het hele artikel vind je hier op Bottlenotes.

IMG_7508“Les AOC du Languedoc!”

Een nieuwe site gevonden over de wijnen in Zuid-Frankrijk! Een uitgebreide nieuws site met informatie over actualiteiten, proeverijen, nieuws over producenten, maar ook leuke quizjes om te spelen! Fantastisch uitgebreid! Prachtig en uitvoerig! Languedoc!

En tot slot hebben we op Perswijn.nl het volgende gelezen:

De Pelican Groep, die vijf divisies omvat, gaat met ingang van heden over in Pelican Media B.V. Dit naar aanleiding van het feit dat twee divisies van de Pelican Groep – Pelican Magazines B.V. en Pelican Tijdschriften B.V. – door externe omstandigheden in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen. Derhalve bleek een faillissement van deze twee divisies onafwendbaar.

In het doorstartscenario onder de nieuwe onderneming Pelican Media B.V. is echter voorzien in een toekomst voor een beperkt aantal publiekstitels, waaronder het wijntijdschrift Winelife! Bron:perswijn.nl