MARTIN MEINERT acteert in de Engelenburg

MARTIN MEINERT acteert in de Engelenburg

logomartinmeinertNIeuws uit Brummen!
MARTIN MEINERT

Nadat Martin in 1984 is afgestudeerd in Oenologie en wijngaardkunde aan de Universiteit van Stellenbosch als een van de topstudenten wordt hij bekend als de aanstichter bij het nu wereld beroemde Vergelegen. Dit, wellicht mooiste wijnhuis in Sommerset West, gaat van start met Martin als leidende figuur bij de aanbouw van de wijnkelder en het aanplanten van de wijngaarden.

MartinMeindertSinds 1997 concentreert hij zich enkel nog op zijn eigen wijngaarden in Devon Valley, op het familie landgoed Devon Crest. Daarnaast maakte hij jarenlang de wijnen voor zijn vriend Ken Forrester. De enige wijn die zij nu nog samen maken is de FMC chenin blanc. Deze is immers naar beide heren vernoemd: Forrester Meinert Chenin!
Zijn aanpak is op het terroir gericht, en hij maakt dan ook slechts een paar wijnen.

DEVON VALLEY
Devon valley werd een Ward binnen de Stellenbosch region in 1997. Het ligt aan de westkant van het stadje Stellenbosch. De rivier die er doorheen stroomt is de Veldwachtersrivier die uitmondt in de Eerste rivier. De vallei is aan zuidzijde open en ligt van de andere zijden beschut door lagere heuvels. De vallei omvat 2000 ha waarvan 705 ha wordt gebruikt voor wijngaarden. De meeste wijngaarden zijn beplant met blauwe druivenrassen.
Devon Valley is een van de best bewaarde geheimen van Stellenbosch, maar wint juist de laatste tijd aan populariteit. Mede door de komst van nieuwe wijnhuizen, vaak opgericht door Europeanen. Er zijn hier echter al wijngaarden te vinden sinds de 18e eeuw.

Woensdag 3 juni a.s. organiseert Kasteel Engelenburg samen met importeur “Het Wijnhuis Culinair” een uniek wijnmakersdiner met Martin Meinert van Devon Crest. Zij ontvangen u om 18:30 uur bij mooi weer op het terras met een koel glas Meinert La Barry sauvignon blanc 2014. Aansluitend zal onder leiding van Martin een 4-gangen wijn & spijs avond plaatsvinden, waarbij zijn mooiste wijnen worden geschonken en gepresenteerd. Naast de gerechten van  chef kok Maurice Kersten schenken zij de volgende Meinert wijnen: Printer’s Ink pinotage, La Barry red en rosé en zijn Synchronicity. Ter afsluiting is er koffie & friandises.
Voor de nacht is er een koloniale hotelkamer gereserveerd met op donderdagochtend een uitgebreid ontbijtbuffet met vonkelwijn.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen op telefoonnummer: 0575-569999 of per e-mail [email protected]