Mosselen van Zeeuwse bodem

Mosselen van Zeeuwse bodem

mosselen uit zeeland

Mosselen en Muscadet

Met zijn allen rond de pan met mosselen. Ouderwets gezellige avond met de meiden. Ons simpele concept dat we weigeren te veranderen. Voor-soep-hoofd-na gedeeld door vier. Je bent de klos zo je wilt voor maximaal een gerecht. Plaats van akte, het boshuis, ligt na te zinderen in de late avondzon. Een zalig huis, zo lekker oud. Met stijldetails uit de verre vorige eeuw.

Een echt fornuis

Zo’n nostalgisch huis schreeuwt natuurlijk om een echt Franse kachel! In het midden staat een immense pan klaar. De mosselman is geweest. Mosselen, ze zeggen weleens die eet je ze als de R in de maand zit! Wat een onzin! Dit jaar is de start zelfs extra vroeg! Eind juni nota bene. Oorzaak van  het prille tijdstip is een combinatie van een zonnig voorjaar, ja toen nog wel, en veel regen. Ja, toen ook al 🙂

Hoeveel vis kan een mens hebben?

Het is met recht een ‘waterleven-diner’ te noemen. Aperitieven in de lommerrijke tuin met Gascogne Rose, paling en makreel, daarna heerlijke zalmtartaar, ongecompliceerd met avocado en molsla, kopje Vichysoisse tussendoor en dan de Pan! Peuzelen, noemen we dit. Hemels. De mossel en het stokbrood. And that ‘s it.  Maar laten we vooral de wijn niet vergeten! Muscadet komt uit de omgeving van Nantes, vlak bij de Atlantische Oceaan. Werkelijk en echt, je proeft het zilte zout in deze Clos la Cariziere. Een volmaakte keuze voor deze avond! Zo jammer dat deze streek min of meer in het verdomhoekje terecht is gekomen! Zonde en absoluut onterecht!

van zwaar naar licht

Grappig dat we eigenlijk in onze menukeuze in de loop der jaren ook een evolutie doormaken.  Waar we een voorheen nog moeiteloos vier vaak fikse gerechten tot ons nemen, zijn we nu volstrekt gelukkig met bescheiden vooral subtiele gerechtjes en pinda’s of chips komen er nooit meer aan te pas. Afsluiten met copieuze nagerechten is ook allang niet meer aan ons besteed. De verse salade van zoete en zure vruchten, met citroenrasp en munt is een fris summum.
Dagboek wijn

Bewaren

Bewaren