Mout Foodhall

Mout Foodhall

MoutMout Foodhall & Brouwerijcafé

Na een dagje Amsterdam belanden mijn dochter en ik in mijn geboorteplaats het dorp Hilversum. Daar in die hoek waar ooit een school voor bijzonder onderwijs – de BLO in volksmond –  stond, de bioscoop Eurocinema en de markt gevestigd waren, daar in die hoek stuiten we op een serieuze foodhall! Aanrijden uit Amsterdam, achter het station langs, de kleine spoorbomen over en makkelijk ruim parkeren. Wat een bijzondere plek. De markt overigens is er nog steeds op woensdag en zaterdag.

Mout Marktplein 1

Twee jaar geleden zou het hele hoekje hier nog op de schop gaan en het enorme pand uit 1912 afgebroken worden, maar dankzij een hip foodconcept is het monumentale pand opnieuw leven ingeblazen! Zeven internationale keukens en een biercafé vormen de basis van de hal. Een knipoog naar de Amsterdamse Hallen. Verzin het maar eens! Je kunt hier op jezelf zijn, maar ook aanschuiven aan de grote tafels met een opvallende nummering in het midden van de tafel. Belangrijk voor het uitrollen van het culinaire deel. Je bestelt zelf je eten, geeft het nummer op je tafel op (de parkeersectie) en daar wordt dan later het food voor je neus geparkeerd.  Drankjes bestel je bij de medewerkers die rondlopen. Direct betalen, anders is het overzicht snel kwijt.

De Krant

De Krant is het menu. Duidelijk met de bestaanbare opties uitgewerkt. Mijn focus is uiteraard direct op de wijnsectie gericht. Alle wijnen zijn per glas te bestellen. Het is een compacte wijnkaart, lekker werelds gevarieerd. Niets op aan te merken. De Franschhoek Cellar Chenin Blanc is sappig en fris. Gewoon lekker. Over ‘op aan te merken’ overigens, om ons heen zitten genoeg zeurders. “Het duurt te lang”, “Ik snap het niet”, “Wat zijn ze hier traag”, “Die mensen zijn allang geholpen, wij nog niet”. Gruwelijk irritant die menselijke onhebbelijkheid die ik maar lomp “zeiken” zal noemen. Geen graantje besef dat een bedrijf dat net open is, zijn draai nog moet vinden. Het zijn mensen hoor die hier werken, geen goden, geen robots! En ze glimlachen vriendelijk, zijn gezellig en doen simpelweg hun best!

Agenda

Mout FoodhallEr is een echte Mout-agenda.  Komende activiteiten onder andere HILVERSUM ALIVE. Van vrijdag 23 mei tot en met zondag 25 mei organiseert Mout dit jaar een foodtruck evenement. Pal naast Mout! Foodtrucks zullen  het marktterrein vullen en er is drie dagen lang muziek in het centrum van Hilversum!

Filmtheater

Na ons maal lopen we naar het filmtheater waar we een Lapse film gaan zien. Lapland staat hoog op mijn bucketlist, dus dit filmbezoek komt daaruit voort.  Verbaasd en verbijsterd eigenlijk ben ik als ik zie wat een weliswaar kleine, maar toch, wat een eetboulevard die oude Groest in Hilversum is geworden. Echt verrassend! En ja, met dat weer natuurlijk extra top! Iedereen zit buiten.  Dat goeie oude Hilversum!