Naar de markt in Piemonte

Naar de markt in Piemonte

ciao tutti“Rik Rensen neemt je in de verhalen op Ciao Tutti mee naar zijn geliefde Piemonte, waar hij een gerestaureerde boerderij bezit die je ook kunt huren en van waaruit hij verhalen schrijft over deze regio. Dit keer tipt hij de leukste markten in Piemonte.

Rik: ‘Eigenlijk is er in Italië niets leukers dan rondstruinen op een markt die rijk voorzien is van allerlei heerlijkheden. Ik heb in de jaren dat ik in Rome woonde vele markten bezocht. En niet alleen die op het Campo de’ Fiori of die in de wijk Testaccio.”

Al reizend over het schiereiland was ik te vinden op markten van noord tot zuid, van oost naar west. Elke markt in elke regio heeft zijn eigen charme.

Als ik toch een favoriet zou moeten uitkiezen, dan is het wel de jaarlijkse truffelmarkt in Alba die in oktober en november wordt georganiseerd – en die wat mij betreft gelijk staat aan de tweejaarlijkse kaasmarkt in het Piemontese stadje Bra die daar door Slow Food wordt georganiseerd. De laatst wordt dit jaar weer gehouden van 15 tot en met 18 september. Meer weten?
Lees verder op Ciao Tutti!

 

Bewaren

Bewaren