Nacht van de Wijn

Nacht van de Wijn

Nacht van de Wijn

Kijk wat leuk: Nacht van de Wijn! Een avond in Utrecht in het teken van de wijn. En als je daar geweest bent, enthousiast bent geraakt, dan kun je je direct bij De Eerste Soester Wijnschool ‘SmaakvanWijn’ inschrijven.  Voor een fijne interessante SDEN-wijncursus over al die wijndruiven die je daar hebt kunnen proeven. Natuurlijk ook over die zogenaamde ‘populairste druif’ die daar bekend gemaakt zal worden. Wat de populariteitscriteria zijn, daar zijn we wel erg nieuwsgierig naar. Maar dat terzijde. Het is een goed initiatief. Wil je beslagen ten ijs komen op deze avond / nacht, dan kun je nu nog inschrijven voor een van de laatste wijncursussen voor de zomer gaat starten. De wijnworkshop Proef op 3 mei of op 21 juni, de basis SDEN-2 cursus met start op 23 mei of de tweedelige cursus voor het wijnvignet die op 3 juni start!

Utrechtse Central Studio’s

Persbericht – Amsterdam, 23 april 2019 – In de nacht van zaterdag 6 juli op zondag 7 juli vindt in de Utrechtse Central Studio’s de eerste “Nacht van de Wijn” plaats. Een nieuw wijnfestival met muziek, entertainment, foodtrucks en wijn. Op de Nacht van de Wijn maak je kennis met alle kenmerken van de bekende wijndruiven. Je kunt pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon proeven, maar ook nieuwe ontdekkingen uit opkomende wijngebieden. Naast het proeven maak je tijdens deze avond het grootste wijncollege in Nederland ooit mee. Op feestelijke wijze wordt de populairste druif van Nederland bekendgemaakt.

Nacht van de WijnVerkiezing Populairste Druif van Nederland

De Nacht van de Wijn begint om acht uur ‘s avonds. Het brengt een gevarieerd, bruisend maar ook inhoudelijk programma: kijken, ruiken, proeven, eten en dansen. Op het festival vind je verschillende druivenbars waar je wijnen van één bepaalde druif kunt proeven. Deze kan je allemaal per slokje proeven zodat je de kans hebt om veel nieuwe, verrassende smaken te ontdekken. Tijdens De Nacht van de Wijn wordt ook de verkiezing van de Populairste Druif van Nederland georganiseerd. Je kunt voorafgaand en tijdens het evenement stemmen op je favoriete druif. Om exact middernacht wordt door onze mystery wijn-VIP de “populairste druif van Nederland 2019” bekend gemaakt.

Grootste wijncollege van Nederland

Janna Rijpma, initiatiefneemster: “Steeds meer mensen raken op hun eigen manier geïnteresseerd in wijn. We zien gelukkig ook steeds meer smaakherkenning en voorkeur bij de consument. Toch blijven veel mensen lang aan hun voorkeursdruif vastzitten terwijl er zo veel te ontdekken is. Met dit event willen we bezoekers op een speelse manier over de drempel trekken om buiten de gebaande paden te proeven.” Speciaal voor De Nacht van de Wijn is in samenwerking met SDEN een officieel SDEN aanmoedigingscertificaat ontwikkeld. De vereiste kennis voor dit diploma doet men op tijdens Nederlands grootste plenaire wijncollege op deze avond. Na afloop krijgen deelnemers het diploma getekend en wel mee naar huis.

SDENInitiatiefnemers en partners van De Nacht van de Wijn

De Nacht van de Wijn is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen en Janna Rijpma Meppelink, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van het boek “Wijngids voor vrouwen”. De Nacht van de Wijn wordt verder ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Pitch Communicatie & PR en Pays d’Oc IGP wijnen.

De Nacht van de Wijn vindt plaats op 6 en 7 juli in de Central Studio’s in Utrecht. Het duurt van 20:00 uur tot 02:00 uur. Geen toegang onder 18 jaar