Nederlandse wijn in Toscane

Ingezonden stuk:  Uniek wijnlandgoed in Nederlandse handen

Toscane staat bekend om zijn typisch Italiaanse wijnen. Maar in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella wordt al 15 jaar Italiaanse wijn gemaakt met een Nederlands tintje.

toscaneWijnlandgoed Caiarossa is eigendom van de Nederlander Eric Albada Jelgersma, die ook in Frankrijk een aantal wijndomeinen bezit. In een heerlijk rustige omgeving met een geweldig panoramisch uitzicht aan de Etruskische kust wordt hier een werkelijke topwijn geproduceerd: Caiarossa.

Karakteristieke wijn

De druiven groeien bij dit domein op een kalkrijke kleibodem, die de wijn zijn karakteristieke smaak geeft. Caiarossa is een mix van verschillende rassen, waaronder Cabernet Franc, Merlot, de typisch Toscaanse Sangoivese en Cabernet Sauvignon. De wijn is er in ‘rosso’ en ‘bianco’, voor mensen die oog hebben voor natuur en een goede wijn op waarde weten te schatten.

De druiven worden op Caiarossa met de hand geplukt, tussen eind augustus en eind november. Gedurende het hele jaar op dinsdag en vrijdag kunnen bezoekers het productieproces en de kelders van Caiarossa bezoeken en met een uitgebreide Nederlandstalige rondleiding, gevolgd door een wijnproeverij, deze fantastische plek ontdekken. Uiteraard kunt u na het proeven gelijk een aantal flessen aanschaffen.

Verblijven in Toscane

Rondom Caiarossa biedt Tritt – Case in Toscane diverse accommodaties aan, zoals het nabijgelegen Casa al Pino of Agriresidence Vista Mare. Een bezoek aan Caiarossa is bovendien in een handomdraai voor u geregeld. Als promotie is de eerste fles gratis.

Tritt – Case in Toscane is specialist in de verhuur van vakantieaccommodaties in Toscane, van vrijstaande villa tot residence. ‘Beleef Toscane op z’n best’ laten we u graag ervaren – neem gerust contact op via www.tritt.nl