Nederlandse wijnen

De-kleine-schorre-wijnHerkomst Schouwen Duivenland

Wijnhoeve De Kleine Schorre bestaat sinds 2001! En sindsdien staan er ruim 42.000 wijnstokken in de Zeeuwse klei. Daarmee 10 ha aan wijngaard bedekkend. Je vindt hier druiven als pinot gris, pinot blanc, auxerrois en rivaner die een vol glas wijn opleveren.

“Alle wijnen van De Kleine Schorre zijn heel zuiver en technisch onberispelijk.” Aldus Hubrecht Duijker.

Wijnkast Smaak van Wijn

Voor het hart van Nederland, voor onze wijnkast hebben we voor twee wijnen gekozen.

De Schouwen Druivenand Gris is een blend van pinot gris met – blanc waarbij de eerste de boventoon heeft. Een gastronomische begeleider van Zeeuwse Zilte Zalighedenals mosselen, oesters en verse vis.

De Schouwen-Druivenland Barrique is een cuvee met 9 maanden rijping op eikenhout. De druiven staan op kalkrijk zeezand. De creatie is vol, romig en een excellente begeleider van lamsvlees, maar ook gebakken paling.

wijnen breede beek
Herkomst Nijkerk
Op Landgoed Slichtenhorst ligt prachtig gelegen op een beschutte plek Wijngaard Aan de Breede Beek. Eigendom van wijngaardenier Henk Breugem die in 2003 hier de eerste wijnstokken in de grond zette.

Inmiddels is er 2 hectare onder de druiven. Deze druiven zijn resistant tegen valse meeldauw en geschikt voor ons redelijk natte en koude klimaat.

Wijnkast Smaak van Wijn

Voor de wijnkast afdeling “Nederlandse wijnen” hebben we gekozen voor de uiterst plezierige roze bubble de Secco en voor de zwaardere rode Regent, van het gelijknamige blauwe Duitse ras.

Regent 2011

Een karaktervolle rode wijn gemaakt van de Regent druif. Heeft de duidelijke aroma’s van zwarte bessen met daarnaast ook aroma’s van vanille, peper, laurier. De afdronk is vol en aangename tannines

Secco

De Secco met het mooie rozenbladetiket is gemaakt van cabernet cortis druiven. Het is een perfect nazomer aperitief met fijn laag alcohol% van 11,5%. Secco is geen officieel erkende naam maar een knipoog naar de Duitse Sekt en de Italiaanse Prosecco.

Nederlandse-port-wijnHerkomst de Achterhoek

Bij Winterswijk vind je het mooie wijnlandgoed de Reeborghesch. Een bijzonder domein waar veel experimenten plaatsvinden met diverse druivenrassen. De wijngaarden in de Achterhoek produceren  heerlijke wijnen. En niet zomaar wijnen, maar met medailles bekroonde kwaliteitswijnen. Daarvoor hoeft u je niet meer perse naar Frankrijk of Italië.

Wijngaard De Reeborghesch ligt op circa 2 hectare land op een van de hoogste punten van gemeente Winterswijk (zo hoog als de kerktoren) en tussen het typisch Achterhoeks coulissen landschap. De gaard ontleent zijn naam aan het bosje (Borgh) op het erf, waar de reeën woonden, die snoepten van de allereerste druivenranken (op de Esch). Wijngaard De Reeborghesch wordt met passie gerund door eigenaar en wijnbouwer Henk Marmelstein en vormt samen met elf andere wijnboeren het Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers.

De Robien Fortwien is een specialiteit van de Reeborghesch. Een niet te versmaden portstijl wijn. Versterkt tot 18,5%. Van verschillende druivenrassen waaronder de acolon. Een bijzondere aanvulling van de wijnkast!

============================================================================

Schouwen-Druivenland Gris € 14,75

Schouwen-Druivenland Barrique € 18,75

Nijkerk Regent 2011 € 14,75

Nijkerk Secco Rosé € 12,50

De Achterhoek Robien Fortwien € 12,75