Net een droom – de Aspergedrone!

Net een droom – de Aspergedrone!

Asperges! Witte, groene en paarse…. Nog een dagje en ze zijn er (officieel) weer! De witte koningen onder de groentes. Hoewel wit? Er is ook een groene en bovendien een paarse versie! Hier in Nederland, maar ook in België worden ze gecultiveerd, maar in Polen kun je ze gewoon in het wild vinden.

De oogst vindt bij ons traditioneel plaats vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (St. Jan). Net voor de warme zomermaanden beginnen, geeft de plant er de brui aan en gaat op vakantie! Een lange, lange tijd om in het jaar daarna weer ‘traditioneel’ gestoken te kunnen worden.

Tenuta Niedermayer Alto Adige Noord Italië GewurztraminerOp diverse plaatsen in Nederland wordt het aspergeseizoen echt feestelijk geopend! Het is nogal een dingetje voor velen blijkbaar. Het is duidelijke veel meer dan alleen maar lekker. Neem bijvoorbeeld Salland!

Hier wordt op zaterdag 18 april vanaf 15.00 uur het aspergeseizoen in Salland en Vechtdal Overijssel feestelijk geopend door de burgemeester van de gemeente Dalfsen: de heer Han Noten en Gedeputeerde van de provincie Overijssel: de heer Eddy van Hijum. De opening vindt plaats bij Tuinderij van der Kolk.

Aspergeteler van der Kolk neemt de bezoekers mee naar de wereld van de aspergeteelt en laat hen verrassen door de smaak van dagverse asperges. Aansluitend vindt er een culinaire aspergeproeverij plaats in de kas. Vijftien restaurants laten de bezoekers culinaire aspergegerechtjes proeven.

Tselepos Peleponnesos MoschofileroMaar ook op andere plaatsen in het land zijn allerlei happenings ter ere van Asparagus.

Helaas loopt niet altijd alles zoals gepland 🙂  In Brabant ging het vandaag toch effekes mis met de start van het aspergeseizoen. Ja, eigen schuld natuurlijk! Een gevalletje van ‘De eersten zullen de laatsten zijn’, lijkt het wel.

ETTEN-LEUR – Het zou zo’n mooie stunt moeten worden en eigenlijk werd het ook best spectaculair. Maar niet zoals Roland Peijnenburg van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur de opening van het aspergeseizoen voor ogen had. De drone die woensdagochtend de eerste asperges van het veld naar de Markt in Etten-Leur moest vliegen, stortte neer en brandde met asperges en al af.”  Omroep Brabant

wijnmerk Pays d'OCWij storten ons ook met liefde in de aspergestrijd. De komende dagen vullen we onze site met bijzondere recepten en originele wijnen! Iedere dag een nieuw recept met een passende, originele wijn! Anders dan anders! Dat is zeker! Tipje van de sluier?
okay, Griekse Moschofilero, Rousanne en Marsanne uit de Languedoc, Gewurtztraminer uit Alto Adige of mousserende Amalia voor bij de aspergesalade…..

Volg ons op de voet! Voor inspiratie, elegantie en net anders dan traditioneel! 

https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/