New Zealand Winegrowers // Deel I

New Zealand Winegrowers // Deel I

Wat  ligt dat Rosarium te glunderen aan de rand van het Amstelpark! Ooit neergezet om tijdens een Wereldtentoonstelling de gast van het spreekwoordelijke ‘natje en droogje’ te voorzien. Nu alive and kicking als bijzondere wijnlocatie en toprestaurant Het Rosarium!  De Wijnbar van het Rosarium is hét adres waar je kunt genieten van een heerlijke fles of een glas wijn, een volmaakt biertje of een van de andere exclusieve dranken.
De perfecte plek om bij te komen na een lange werkdag, voor een informele borrel of receptie of om gewoon gezellig iets te drinken.SAM_3022

Vandaag bood het gastvrije ruimte aan de wijnmakers uit Nieuw Zeeland! Aan the Ambassador mr. George Troup en aan de marketing manager van New Zealand Wine mr. Chris Stroud, die – met wat hulp van Pitch – alhier een grootse NZWines proeverij neerzette.

Ruim  25 wijnmakers – producenten – importeurs –  waren aanwezig  op deze overzichtsproeverij Nieuw Zeeland om het land, zijn druiven, zijn terroir, de wijnen te presenteren!

Om even wat te noemen, Saint Clair was aanwezig, Staete Landt, Villa Maria en het grappige Supperclub, Te Mate Estate ( de oudste winery); Highland en Yealands. Zomaar willekeurig wat namen! En niet eens al allemaal met een Nederlandse importeur.
IMG_0737IMG_0736IMG_0753
Achtereenvolgens namen de  heren Troup, van Casteren en Stroud het woord.  De Ambassadeur vertelde me later dat hij uit Christchurch komt, het gebied dat zo geteisterd Is door de aardbevingen.  De wederopbouw gaat gestaag door, maar de – weliswaar lichte –  aardbevingen ook! Cees van Casteren MW maakte ‘vrienden’ door te vertellen dat hij net een indrukwekkende reis achter de rug had, weliswaar in januari, maar wel door HEEL Nieuw Zeeland heen 🙂  Chris Stroud nam ons aan de hand en gaf ons een doorkijkje in wat Cees werkelijk had gezien. Maar daarover veel meer in deel II. Mis het niet!

Een ding maakte deze presentatie zeker duidelijk,

The best is yet to be discovered!