Niet koken, wel lezen: Bouillon!

bouillonLeestips in Bouillon!

Vorige week lag hij daar weer. Je kunt er geen soep van koken, maar het is met recht ‘leesvoer voor lekkerbekken!’.  Bouillon!

Deze najaarseditie kookt weer over met allerhande goede tips. Zal ik er enkele noemen? Vooruit, we stelen ze gewoon. Want anders heb je ook geen idee van de veelzijdigheid van de magazine. Neem het culinaire evangelie van Annabel Langbein, de Nieuw –Zeelandse waar het koken in het DNA gebakken zit. Of de wijnmuziek van Han Hidalgo, waar Chateau-neuf-du-pape een gitaarcompositie kan scheppen. Je kunt op pad met de Bouillon, zwerven over  de Haarlemmerdijk tot ‘omfietsen voor de cider’ of voor alcoholvrij naar restaurant Fifteen’s.

En natuurlijk veel reportages! Een die raakt – over een zaak waar we zeer van onder de indruk blijven! “Terug naar de realiteit” met in de hoofdrol Peter Gast, die met zijn vrouw Jacqueline ‘t Schulten Hues in Zutphen runt. Michelinster waardig. Crisis – hoe staat hij daar tegenover deze voormalig afgestudeerde HBO’er Hotelmanagement. Gewend om aan te pakken, gewend aan de cijfers, gewend aan beleid maken. Maar ook kunnen koken vanuit je ziel! En dan in Zutphen. Ach, lees het zelf maar eens!

Ken je het blad niet? Wel er zijn genoeg Bouillonambassadeurs waar je eens terecht kunt voor een sneak preview in het blad. Van Alkmaar tot Zwolle, van Maastricht tot, ja waarom niet … tot Soest. Nog niet, maar binnen afzienbare tijd zal Smaak van Wijn, die het goede des aarde hoog in het vaandel heeft, met veel plezier ook een Bouillonambassadeur zijn! In de Wereld van Smaak van Wijn!