Nieuws over de druiven van de Loire

Nieuws over de druiven van de Loire

Nieuws van de Loire!

Een late maar veelbelovende oogst 2013

De oogst vindt dit jaar later plaats dan in de voorgaande jaren. De weersomstandigheden in de komende weken zal beslissend zijn, maar de Loire bereidt zich al voor op een goed wijnjaar. Ondanks het frisse en vochtige weer in het voorjaar, wordt er een betere oogst verwacht dan vorig jaar, naar schatting meer dan 2 miljoen hl t.o.v. 1,5 miljoen in 2012.

Muscadet. Een gezonde wijngaard.

Joël Forgeau, voorzitter van de AOC Muscadet en wijnproducent van het Domaine Forgeau
« Kwalitatief gezien staat de wijngaard er prachtig bij en de druiven zijn gezond. De weersomstandigheden waren mild dit jaar en de warme zomer heeft het frisse voorjaar prima gecompenseerd. Net als overal, is ook hier de oogst later begonnen, zo rond 25 september. Wat het rendement betreft, we verwachten een goede gemiddelde oogst als er in de komende tijd nog wat regen valt. »

Anjou. Een mooi potentieel, zowel kwalitatief als kwantitatief.

Patrice Laurendeau, voorzitter van de Fédération viticole de l’Anjou
« De wijngaard is in zeer goede conditie en we verwachten zowel veel kwaliteit als kwantiteit. Maar we hebben een vochtig voorjaar gehad tot eind juni en een droge zomer die nog steeds voortduurt. Dit fenomeen blokkeert de ontwikkeling van de planten en vertraagt de rijping van de druiven.  Lees verder over de Loire….