Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief april

Dat er meerdere mooie agrarische producten zijn onder de zon, dat bleek gisterenavond weer toen we met een select gezelschap een olijfproeverij bijwoonden in de Mariënhof in Amersfoort. Het prachtige monumentale pand dat ooit het huis van de Celzusters Sint Ursula geweest is. Zij bouwden in 1478 een klein klooster, de Mariënhof, en enkele jaren daarna een kapel.

Olijfolie, de groene gekleurde filmende toverdrank bij uitstek staat volop in de belangstelling in deze tijd van gezondheid, mediterrane keuken en vooral niet te veel alcohol 🙂

Ik onderschrijf dat volledig! Sta hier serieus helemaal achter. Voor ons betekent dat dat we thuis met fijne, frisse olie koken en bakken, maar ook dat we onze wijngedrag hier op afstemmen. Vandaag las ik in de krant het volgende: “Volgens Jeremy Pearson, onderzoeker bij de Britse Hartstichting, is het onderzoek een ‘serieuze wake-upcall voor veel landen met een ruimhartig alcoholbeleid’. De studie waarbij hij betrokken was, toont aan dat mensen die meer dan zeven alcoholische consumpties per week drinken gemiddeld eerder sterven dan zij die geheel nuchter blijven.”

Wijnkennis

Het is een must om meer over wijn te willen weten! De start om nu eindelijk die goedkope smakeloze wijnen te laten staan om de stap te maken naar “less is more” door middel van het kopen van verfijnde wijnen, die misschien wel duurder zijn dan je normaal gewend bent, maar waar je wel vol van gaat genieten, van de eerste geur tot aan de laatste slok.

Om tot goede beslissingen te komen is het altijd – in alle gevallen – goed om jezelf te verwennen met kennis. Want echt, hoe meer je van iets weet, hoe meer je je er in verdiept, hoe fijner het wordt..

In deze nieuwsbrief de De Eerste Soester Wijnschool verdiepingstrajecten naast de gewone SDEN – cursussen. Doe je eens gek, verras je zelf, je partner, je zus, je beste vriend, je broer of van mijn part de buurman met een pakketje wijnkennis dat het fundament van je keuzes kan gaan worden. De uitvalbasis voor de beslissingen die je op wijngebied gaat maken.

Ik ben er graag bij om je te de goede richting te wijzen!

nieuwsbriefDe Giro, het dedicated wijnschakelprogramma, de wijncursus Bodem, theorie en praktijk en de Combiwijnworkshop Kaas&Wijn zijn allen voorbeelden van wine – knowhow waarmee je straks veel sterker in je schoenen zult staan bij al je wijnkeuzes.
Voor nu, geniet van het voorjaar! Er komen mooie dagen aan. De frisse Rose uit de Gascogne staat klaar hoor

Giro d’ Italia

Italië in drie delen met bijzondere plaatsen, anders dan anders wijnen en veel toeristische en kookinformatie! Waar de start is en waar het eindpunt van deze wijncursus Italië is, dat houden we geheim, dat wisselt per serie !

Giro-04 start op 16 oktober.

ViognierHet Schakeljaar

Het nieuwe schakeljaarprogramma start op dindsdag 25 september. Een 10-delige serie verspreid over een jaargang van september tot juni , die een brug slaat tussen het wijnbrevet en bijvoorbeeld een WSET niveau 4 of de vinologenopleiding.

nieuwsbriefBodem, theorie en praktijk

Kijk eens naar de zand-kleibodem van de cru Cannubi in Barolo. Wat doet deze bodem voor de prestigieuze Barolowijn uit dit gebied? Hoe proeft de wijn en wat zijn de verschillen met wijnen uit de Piemonte met dezelfde druif, maar een andere bodemgesteldheid. Deze serie start op maandag 17 september.