Nog nooit gehoord van de Mille Miglia?

autorace

De beroemdste autorace van Noord Italie werd maar liefst 24 keer georganiseerd tussen 1927 en 1957. Voortgekomen uit de gedachte  de autosport meer ‘op de kaart’ te zetten. Aymo Maggi en Franco Mazzotti waren de grondleggers van de eerste race in 1927 over 1000 Romeinse mijl.

Tegenwoordig wordt de race gereden in misschien wel een eerbetoon aan de auto’s, de coureurs, de race van toen. Met dien verstande dat de raceauto’s zijn vervangen door oldtimers.

Het op exclusieve autoreizen gerichte ‘Petrol & Wine’ speelt hier creatief op in met een zeer tot de verbeelding sprekende reis die deels het parcours van de Mille Miglia bestrijkt:

“De Mille Miglia: bijzondere klassiekers, brullende zes-, acht- en twaalfcilinders, auto-enthousiasten. Toscane: sfeervolle Italiaanse dorpen, prachtige en stille wegen, bijzondere hotels, mooie terrassen, voortreffelijke pasta’s, heerlijke wijnen. Samen vormen ze de ingrediënten voor een geweldige reis door een van de mooiste streken van Italië. Blokkeer je agenda en ga van donderdag 15 tot en met dinsdag 21 mei met ons mee om te genieten van een van de mooiste auto-evenementen.

 De volledig gedocumenteerde reis is op de site van Petrol&Wine terug te vinden!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FPn7ls-rf9Y]