Om te lezen – In het wederom bewolkte weekeinde

A Tavola

De Italiaanse keuken bestaat niet. Sterker nog, de onderlinge verschillen tussen de regionale keukens zijn vaak groter dan de overeenkomsten.  Vijf adressen uit de restaurantgids A Tavola op een rij, waar je kunt proeven van de Sardijnse keuken. Waar wordt gewerkt met pure en eerlijke producten en waar de smaken van het Italiaanse eiland volledig tot hun recht komen.

Benieuwd naar andere regionale specialiteiten? In de restaurantgids A Tavola, of met behulp van de app, vind je makkelijk en snel een adres in jouw omgeving waar je kunt genieten van de authentieke gerechten uit de laars!

A Tavola is nu verkrijgbaar voor slechts €10,-

Perswijnfasser

De nieuwste Perswijn is weer verkrijgbaar!  Time flies, letterlijk en figuurlijk. Ze zitten midden in hun jubileumjaar. Naast de artikelen van de heren redacteuren een vertaling van Jancis’ kijk op Wine Grapes. Recent kwamen we het al elders tegen.
Het artikel van Ronald de Groot over Alto Adige is een mooie verdieping op het Alto Adige wijngesprek dat wij met Babette en Jan Eijsvogel gehad hebben!  Bij wijnhuis Alto Adige koop je rechtstreeks bij de Italiaanse bron!
We zijn blij met het  krachtige stevige artikel van de hand van Kees van Leeuwen ! Deze professor aan de landbouwuniversiteit heeft een iets andere kijk op de klimaatverandering dan we tot nu toe gehoord hebben.
Het lijkt erop dat de pap nog zo zout niet gegeten  zal worden, tenzij men teveel irrigeert 🙂

Lees het vooral zelf, want het is machtig interessant en eigenlijk ook heel logisch!

Vinum tot slot

Ook hier, net zoals in Perswijn overigens een blik op 2012 Bordeaux. Maar op Smaak van Wijn mochten we al de conclusies van Xavier Kat van Okhuysen plaatsen, niet te veel anders krijgen we keuzestress. Maar erg leuk is natuurlijk de ‘gids’ over de Beaujolais Crus ! Maar liefst zes pagina’s lang gidsen ze de lezer door de verscheidenheid aan Gamaywijnen.

“Verkostete Weine aus Morgon, Moulin à Vent und Fleurie u.a”. Misschien leuk om te weten dat er een hele uitgebreide site is in het Nederlands over de wijnen van de Beaujolais!  Beaujolais-wijnen.nl

Lees en geniet lekker dit weekeinde!  Noteer vast in  de agenda dat Smaak van Wijn van 20 juli tot en met begin augustus met een uitgebreide Frankrijk Special komt. Mocht je nieuws hebben vanuit je winkel, een promotie mee willen laten lopen?
Neem even contact met ons op!