Ontwerp een wijnetiket! Doen!

pays d'OCPersbericht: Ontwerp zelf een nieuw wijnetiket voor Pays d’Oc IGP

Expositie in Café-Restaurant Neva Amsterdam en winnend wijnetiket in de winkel

De  Franse wijnregio Pays d’Oc IGP lanceert  een ontwerpwedstrijd onder het motto ‘Creating the art of life’. De wijnregio roept designers en kunstenaars – amateurs en profs – op om een uniek wijnetiket te ontwerpen, passend bij de wijnen van Pays d’Oc IGP. De 10 beste inzendingen worden in april geëxposeerd in Café-Restaurant Neva in de Hermitage Amsterdam. Deze expositie vindt plaats tijdens de laatste weken van de Van Gogh tentoonstelling. Het publiek zal een uiteindelijke winnaar aanwijzen die zijn wijnetiket daadwerkelijk in productie ziet gaan.

 Met deze campagne wil Pays d’Oc IGP consumenten bewust maken van de kunst van het wijn maken in de Pays d’Oc en brengt de wijnregio kunst en wijn dichter bij elkaar. Tot 28 maart kan iedereen zijn ontwerp inzenden, daarna zal een jury de 10 beste inzendingen bekend maken. Deze winnende wijnetiketten worden uitvergroot en geëxposeerd in Café-Restaurant Neva.

Productie van het winnende wijnetiket

Pays d’Oc IGP gaat vervolgens nog een stapje verder met ontwerpwedstrijd. De gasten van Café-Restaurant Neva krijgen gedurende de expositie de kans om te stemmen op het wijnetiket van hun keuze. Ook via Facebook kunnen stemmen worden uit gebracht op de favoriet. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk in productie genomen. Onder de stemmers wordt een lunch voor twee in Café-Restaurant Neva verloot en ook de overall winnaar krijgt naast de wijnetiket productie een lunch voor twee aangeboden.

De ontworpen wijnetiketten kunnen vóór 21 maart, ingestuurd worden naar [email protected]. De werken worden beoordeeld door een professionele jury, waaronder Caroline d’Hollosy, kunstenares en illustrator van onder andere de boeken van Ilja Gort, en de wijnmaker die het wijnetiket in productie neemt. De genomineerden ontvangen persoonlijk bericht.

Voor meer informatie en de algemene voorwaarden, kijk op de Pays d’Oc IGP Facebook pagina: www.facebook.nl/PaysDocWines.NL.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 24% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden in 2011. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com

Over Café-Restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gehuisvest in de Hermitage Amsterdam, een indrukwekkend museum met een historisch uiterlijk, en een stijlvol modern innerlijk. Het café-restaurant wordt geëxploiteerd door Amsterdam Village Company (AVC), de overkoepelende organisatie van Hotel Arena, Odeon,
Museumcafé Mokum (Amsterdam Museum), Cox, Café-Restaurant Stanislavski (in de Stadsschouwburg Amsterdam) en Restaurant Neva ( in de Hermitage Amsterdam). AVC ontwikkelt en exploiteert horecabedrijven met een maatschappelijke en culturele identiteit in Amsterdam. Centraal staat ontmoeting, inspiratie en gastvrijheid voor de lokale, nationale en internationale gast. http://www.amsterdamvillagecompany.nl/