Oostenrijkse wijncrypto

Oostenrijkse wijncrypto

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie tot Oostenrijk. De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een wijncursus of wijnactiviteit. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en) dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 13 juni rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op14 juni volgt de nieuwe wijncrypto.

wijndocent

Wil je meer weten van wijnland Oostenrijk? In 2021 maken we een rondreis a la Vuelta en de Giro door midden Europa in Studio SmaakvanWijn. Eigenlijk zou deze dit najaar al plaatsvinden, maar coronaroet etc… Vind je het leuk om gewoon met meer wijnkennis te hebben? Er zijn volop mogelijkheden in de wijnschool, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar. Nu extra veel aandacht, want de ‘klasjes’ zijn max 5 pax. Dus eigenlijk gewoon privéles. Je kunt ook best zelf een groepje formeren! Met data in overleg. Deze wijndocente ziet je graag!

  1. Het water staat tot aan zijn lippen, nee heupen
  2. Het is zo lekker hip en peperig zeggen de Engelsen
  3. Frisheid in dit gebied dank zij de heuvels van Slowakijke
  4. Stap in de tram en je stapt uit in zijn wijngaarden
  5. Iedere wijnboer heeft zijn eigen herberg
  6. Het lokale alias van chardonnay
  7. De jongste hoort toe aan de Wachau
  8. Als Wachau de Mount Everest is, is dit de K2
  9. Lethargie met de b van berg
  10. Zijn uitvinder heeft helaas een duister verleden!

De term die we zoeken is …. ……

Uit de goede inzendingen kiezen we een winnaar, deze ontvangt een cadeaucheque als aanbetaling voor een wijncursus of wijnactiviteit naar keuze: Kaas&Wijn, Chocolade&Wijn of een avond aanschuiven bij de Giro of de Vuelta. Wanneer dat zal zijn is natuurlijk afhankelijk van de CC en zullen we in goed overleg plannen, houd rekening met het najaar.

Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂