Oostenrijkse wijnen van nu steeds populairder

Oostenrijkse wijnen van nu steeds populairder

Al vanaf de allereerste opening van Studio Smaak van Wijn liggen onze midden Europese favorieten in de wijnkast te glunderen. Ze gaan graag van hand tot hand. Wijnen uit Duitsland, Hongarije, ietsjes verder dan het midden ook Griekenland 🙂 en Oostenrijk natuurlijk zijn goed vertegenwoordigd.
In Oostenrijk behaalde familie Setzer als eerste Weinviertelwijnmakers de magische grens van 90 punten van wijngoeroe Robert Parker voor hun Grüner Veltliner. Een vaste waarde uit ons wijnassortiment. Voor de verkoop, op proefavonden en natuurlijk aanwezig bij de wijncursussen in De Eerste Soester Wijnschool.

Na de zomer ga ik me weer eens helemaal te buiten aan het echte goede Oostenrijkse ‘spul’!

Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht

Tijdens de proeverij op 8 september hebben wijnprofessionals, -importeurs en pers de mogelijkheid om kennis te maken met de kwalitatief uitstekende wijnen uit dit groeiende wijnland. Als je nieuwsgierig bent, wat ik daar zal tegenkomen, moet je in het najaar zeker eens in de Studio komen kijken. Geniet vooral ook even van dit mooie Blaufränkischer filmpje! Pas op! Voordat je het weet ben je op wijnreis naar Austria!

 

Over Austrian Wines

Oostenrijk heeft als wijnland de laatste jaren een opmerkelijk snel groeiende, goede reputatie opgebouwd. De Oostenrijkse wijnwetgeving is een van de strengste ter wereld. Dit is dan ook een van de redenen, dat de kwaliteit van de wijnen in twintig jaar zo enorm is gestegen. De wijnen uit Oostenrijk vertegenwoordigen een opmerkelijk brede range in druivenrassen en stijlen. Een gevarieerd aanbod van frisse en lichte wijnen tot serieuze ‘Réserves’. Naast de bekende en populaire witte Grüner Veltliner en de prachtige rode Zweigelt maar ook Blaufränkisch biedt het land nog vele bekende en minder bekende druivenrassen. Daarnaast wordt Oostenrijk steeds meer gewaardeerd om zijn mousserende wijnen en niet in de laatste plaats zijn dessertwijnen, sommige hiervan worden beoordeeld als absolute wereldtop. In totaal produceren ongeveer 20.000 wijnhuizen samen gemiddeld 2,5 miljoen hectoliter wijn per jaar. De laatste jaren wint het relatief kleine wijnland steeds meer terrein ten opzichte van andere grote wijnlanden. De traditionele Oostenrijkse wijnhuizen zijn voornamelijk familiebedrijven die al generaties lang met veel toewijding wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Naast deze gevestigde orde is de laatste jaren een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan. Deze zijn goed zijn opgeleid en investeren veel in innovatie en de beste vinificatie technieken. (Bron: PitchPR – Amsterdam)