Pannenkoeken en wijn

Pannenkoeken en wijn

Dagboek, vrijdag 15 juli

Pannenkoek en wijn

Pannenkoeken, want Charlie is jarig. 20 jaar inmiddels, maar nog altijd op zijn verjaardag: ‘pannenkoeken’! Het is niet niks in deze wereld om zonder kleerscheuren een jaar ouder te worden. Na Nice, een nacht vol Turkse opstand. De wereld staat letterlijk in brand.

wijn en pannenkoeken

Iedereen is thuis. Gezellig. Maar wat drink je bij deze eier-melk-meel koeken? Als altijd bak ik een klein stapeltje zonder-iets. Voor de suiker en chocoladepasta liefhebbers. De rest beleg ik met kaas, veel kaas, oude kaas en blauwschimmel, met een prutje van gehakt, mexicaanse roerbakgroenten en knoflook.

Houtgelagerde Chardonnay

In de koelkast ligt een Amerikaanse houtgelagerde Chardonnay. Ik probeer het uit, maar nee, dat is het dus niet! No match at all. Verbaasd, want ik heb het wel verwacht. Het romige van de houtgelagerde Amerikaan bij het toch ook filmende gerecht. Maar nee dus. We stappen over op rood. Moeiteloos gaat de eerste fles rood open. Spaans, uit Jumilla van monastrell druiven.

jumilla-2Alceño Organic

Monastrell,  wat is het toch een heerlijke druif om wijn van te maken. En wat doen die Spanjaarden dat toch goed. Niet kinderachtig met de alcohol en scheutig met zwarte fruit. Veel specerijen ook. De wijn heeft een makkelijk karakter met een zalige smaak van pruimen en gekonfijte kers. De tannines zijn rijp, soepel en in er zit een piepklein zoetje in. Vier maanden houtrijping en overigens niet 100% monastrell, er zit ook 10 % syrah en 5% grenache in de blend.

Als we klaar zijn met eten, is de brug over de Bosporus inmiddels gesloten! De zoveelste zwarte dag in de geschiedenis.