Pasen, wijnen bestellen?

Asperges, ze zijn er weer volop. We zouden 8 mei een Asperges&wijn combiproeverij organiseren, maar of dat nu door zal gaan? Op het moment van schrijven kan ik daar echt geen uitsluitsel over geven. We hebben zulke leuke hapjes bedacht, natuurlijk de authentieke ‘flamande’, maar ook met garnaaltjes, met kaas en nog veel meer. Het is zoals het is. We wachten het gewoon rustig af.

Pasen

Eind volgende week staat het Paasweekeinde voor de deur. Een Pasen zoals menigeen nog nooit heeft meegemaakt. Geen uitgebreide Paasbrunch met de hele familie op zondag of maandag. Geen uitstapjes het land in. Wel op een volstrekt inventieve manier The Passion! Het muziekevenement dat het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus in beeld en geluid neerzet. We kunnen mee op gaan in deze online processie!

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, voor het eerst kan ik zelf meekijken, andere jaren was ik op de donderdag voor Pasen gewoon in de wijnschool met een of ander wijnprogramma bezig.

Tja, Pasen dus. En hoe dan verder. Wel nog niet te voorspellen, maar mocht je nu voor het komende weekeinde toch wat zomerse wijnen in huis willen halen, dan kun je die zaterdag op een tijdstip in overleg bij mij ophalen.  Ik heb de volgende selectie gemaakt die ik per doos van 6 kan leveren voor de volgende prijs:

Frankrijk
Domaine Horgelus blanc  € 39,50
Domaine Horgelus rosé  € 39,50
Domaine Horgelus rouge  € 39,50

Pasen

Domaine Horgelus is van Yoan le Menn, ook wel de wizard van Gascogne genoemd. Hij maakt fabuleuze fijne wijnen met een fris karakter. Heerlijk voor het voorjaar. De rode, op basis van merlot, tannat en cabernet sauvignon. Een combinatie die de wijn kracht geeft, maar tegelijk een zekere rondeur!  

Mas de la Source blanc  € 33,00
Mas de la Source rosé € 33,00
Mas de la Sourve rouge € 33,00

Een fijn wijnhuis in het zuiden van Frankrijk met een wijn die altijd bij iedereen in de smaak valt.

*Domaine de la Verpaille Macon-Villages Chardonnay  € 13,75 p/fl 
p/ds  € 74,25 
Chardonnay elegant, zonder een enorme overdosis hout! Heel aangenaam. Een perfecte wijnspijs begeleider, maar ook gewoon zo 🙂

Italië
Elisabetta Rosso Sangiovese-Merlot  Umbria  € 39,00
Fruitig, kruidig en aangenaam. Het overgrote deel is sangiovese 80%, de merlot geeft hem wat zachtheid.

Duitsland
*Weingut Bernhard Grauburgunder  Rheinhessen  p/fl € 14,75 p/ds € 79,65; perfect bij kalfsvlees gerechten. Vol en krachtig.
Weingut Bernhard Riesling-Silvaner p/ds € 39,00; speels aperitief waar je aan verslaafd kunt raken.
*That ‘s Neiss cabernet sauvignon en cabernet franc p/fl € 14,75 p/ds € 79,65;
enorm verrassende wijn van de cabernets nota bene uit Duitsland dit keer!

Weingut Bernhard

Wil je dit voor de Pasen in huis hebben, bestel dan uiterlijk woensdag voor 12 uur per e-mail of per app. Dan zorg ik dat het zaterdag klaar staat. De *wijnen kun je ook per fles bestellen.

Bij iedere bestelling ontvang je tevens een lekker zakje paaseitjes 🙂 En bij bestellingen boven de € 50,00 ook een pond asperges!