Pasta di mama

Pasta di mama

water naast de dijk11, 30 x 40 cmPasta, kunstenaar en oorbellen

Achter een dijk langs de IJssel woont de kunstenares Pauline Luijben. Haar beroep: schilder. Maar bij een creatieve duizendpoot zoals deze vrouw, stopt de schepping natuurlijk niet bij de schilderskwast en het doek. Dit schilderij heet overigens  “Water naast de dijk”.

Naast het schilderen, werkt ze in haar atelier aan bijzonder mooie artistieke oorbellen, bekoorbellen zijn het eigenlijk. Edelstenen in hangers en stekers. En daarenboven, ze is ook in de keuken thuis, want zo maakt ze eigen ravioli van pastameel en eieren. Zonder goede pastamachine wordt dat natuurlijk flut, dus voila, die komt daar wel aan te pas.  De hamvraag echter, wat moeten we hier bij drinken, legt ze bij mij neer. Tja, dat is iets waar ik graag over nadenk.

Pasta a la nona

Echte Italiaanse pasta eet ik vorig jaar recht van de bron la nona van de familie Stra, Roberto en Marese Stra, waar ik op bezoek ben  in Novello om Piemonte te doorkruisen. Hier drinken we de heerlijke Barbera van het huis zelf natuurlijk. Er wordt niet moeilijk gedaan over wijnspijs. De fles komt gewoon zo op tafel. En eerlijk is eerlijk, het smaakt perfect.

ravioliGevulde pasta

Ravioli is gevulde pasta, dus je moet opletten bij je wijnkeuze, wat voor vulling  er in zit. Een goede Chianti is een uitstekende keuze zoals de Spigallo van Fattoria il Muro, maar misschien wil je voor wit gaan? Van hetzelfde huis de Lama. Dit is licht houtgelagerde Chardonnay.   Een volle body, bloemige en fruitige tonen met een onmiskenbare soepelheid. Niet zo’n houtblok in je mond om weg te happen, maar wel de rondheid die past bij de pasta.

Wijnspijscursus

Ben je gek op combinaties van wijn en spijs, maar vind je het ook niet altijd even makkelijk. Dan is de cursus voor het wijnspijsvignet misschien voor jou dé oplossing! In twee avonden gaat er een wereld voor je open 🙂
En heb je ook eens een wijnspijsvraag? Kom op dan, we helpen je graag!

Bewaren

Bewaren