Perswijn Najaars proeverij

Perswijn Najaars proeverij

De Najaarsproeverij is dit jaar op 26 oktober in het décor van Kasteel de Wittenburg onder de koninklijke rook van Wassenaar.

Bordeaux
Meer dan 200 wijnen voor de kouder wordende najaarsdagen kunnen ter plaatse geproefd worden.  Niet alleen bij de verschillende importeurtafels, maar juist ook bij begeleide proeverijen zoals de Bordeauxproeverij die door Jaco van Hensbergen en Edwin Raben wordt georganiseerd.

Vorig jaar was Jaco gastspreker in Studio Smaak van Wijn. Ook toen ging het over de Bordeaux. De aanwezigen waren laaiend enthousiast. Dit jaar zit Jaco wederom in het Masterclass programma bij Studio Smaak van Wijn. Nu met een ongetwijfeld inspirerende presentatie over de wijnbouw en de wijnen van Nieuw-Zeeland! Hij woont hier inmiddels zelf.

Tijdens de Perswijnproeverij in Kasteel de Wittenburg zal wijnspecialist Richard Harvey van het internationale veilinghuis Bonhams ook aanwezig zijn.  Indien u advies wilt hebben over uw wijnen (variërend van een enkele fles van topkwaliteit, kist of een hele kelder) kunt u gedurende de dag bij Richard Harvey terecht.

“Op basis van een lijst met gegevens betreffende uw wijnen (jaar, chateau, aantal flessen, in kist of los, conditie van etiketten, niveau van de fles en bewaarcondities) kunnen we u een goed voorlopig advies geven.”

Veilingen
Bonhams houdt zeven wijnveilingen per jaar in de veilingzalen van het hoofdkantoor in London, New Bond Street. Daarnaast worden er speciale wijnveilingen gehouden in Hong Kong en de Verenigde Staten. De veilingen bestaan uit een breed aanbod variërend van rijpe Vintage Champagnes tot aan oude Port, Meidera en Cognac. De kern van de veilingen wordt gevormd door fraaie Bordeaux, rode en witte Bourgognes, Rhone wijnen, Italiaanse, Spaanse en Duitse wijnen, maar ook wijn uit de ‘nieuwe wereld’ Australië en Californië.

De internationale klantenkring bestaat uit de wijnhandels, restaurants, investeringsfondsen en een zeer grote groep privé-cliënten en liefhebbers. De wijnveilingen geven een goede mogelijkheid fraaie en zeldzame wijnen aan te kopen, vaak van oudere jaren die moeilijker verkrijgbaar zijn.

Zelf eens meemaken? De eerstkomende veiling wordt gehouden op 4 december 2014. Bonhams, London, 101 New Bond Street.