Perswijn Select!

Perswijn Select!

Al jarenlang verzorgt het wijnmagazine Perswijn een voorjaars- en een najaarswijnproeverij. Maar daar is nu een einde aangekomen! Het Perswijn Magazine kiest er voor om groots uit te pakken en wel centraal op een moment!
De bijzondere locatie van De Kookfabriek in Amsterdam zal het toneel vormen waartegen de proeverijen geacteerd worden! De datum van deze tweedaagse is: 25 en 26 oktober.

perswijnPersbericht – Proeverij: Perswijn Select

Dit jaar zal Perswijn Magazine een andere koers varen met betrekking tot de eigen proeverijen. In plaats van twee verschillende seizoensproeverijen (Voorjaarsproeverij en Najaarsproeverij), zal er één grote proeverij plaatsvinden: Perswijn Select’, op zondag 25 en maandag 26 oktober 2015 in de Kookfabriek in Amsterdam. Hier zal een topselectie van wijnen te proeven zijn, die geproefd en beoordeeld zijn door het proefpanel gedurende vier seizoenen Perswijn.

Proeverij Perswijn Select’

Per jaar worden ongeveer 5000+ wijnen geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Wijnen van zeer diverse herkomst, maar heel vaak van hoge kwaliteit. Een topselectie van deze wijnen zal tijdens de proeverij ‘Perswijn Select’ aan de wijnconsument en -professional gepresenteerd worden. Ook de winnende wijnen en wijnen met een eervolle vermelding van het Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2015 én Najaar & Winter 2015 zullen te proeven zijn.

Topselectie

Welke wijnen behoren tot de topselectie? Dit zijn wijnen die voor het magazine of voor het Wijnconcours ingestuurd zijn en hoog scoorden.

  1. Geproefd & Beoordeeld: wijnen die hoog scoren binnen de proefthema’s in Perswijn vanaf ed. 7-2014 t/m ed. 6-2015: wijnen met een score van minimaal 16.5 punten of minimaal 4,5 sterren. (Hoogste score: 20 punten of 5 sterren.)
  2. Wijnconcours: de winnende wijnen én wijnen met een eervolle vermeldingen van beide wijnconcoursen van 2015.

Perswijn maakt de selectie van wijnen op basis van bovengenoemde scores voor de proeverij ‘Perswijn Select’. Deze wijnen worden gepresenteerd op de proeftafels. Naast de proeftafels met deze topselectie, zullen er verschillende importeurs een overzichtstafel hebben waarbij ze hun assortiment presenteren.

Programma consument

Op beide dagen zal er ook een speciaal programma zijn. Op zondag zal zowel de bekendmaking van de beste wijnwinkel en wijnwebwinkel van het jaar plaatsvinden, als de presentatie van de winnende wijnen van het Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2015. Daarnaast zullen de leden van de redactie van Perswijn een belangrijke rol spelen, binnen thema’s die aansluiten bij de rubrieken in het magazine. Ook zal er veel aandacht zijn voor ‘Food’, met o.a. een wijn-spijsproeverij van de Wijnbar van het jaar 2015, Wijn & Ko.

Programma professionals

De maandag is de dag voor de wijnprofessional. Het zal starten met een begeleide proeverij, met daarop volgend de doorlopende proeverij. Deze dag zal ook in het teken staan van de presentatie van de restaurantsgids Grootspraak 2016. Daarmee vindt tevens de bekendmaking van het ‘Wijnrestaurant van het Jaar’, ‘Restaurant van het Jaar’, en de ‘Wijnbar van het Jaar’ voor 2016 plaats waarbij de winnaars van vorig jaar de prijzen zullen uitreiken aan de winnaars van 2016.

Het volledige programma voor beide dagen zal medio mei rond zijn. Cursisten van De Eerste Soester Wijnschool raden we aan verdere berichtgeving te volgen. Binnenkort zullen we het programma opnemen op onze website! Goed voor de Proefkunst.

Studio Buitenkant 1