Perswijn, ook in Soest

Perswijn, ook in Soest

Ambassadeur

Sinds kort mogen wij ons ook scharen onder de ambassadeurs van het wijnmagazine Perswijn. Vandaag zijn ze binnen gerold. Vers van de pers mag ik wel zeggen. Drukinktgeur en nieuw papier.
Een van de eerste zaken die wijncursisten die nieuw zijn in De Soester Wijnschool altijd van me horen is dat lezen, kennis vergaren voor je wijnstudie hartstikke belangrijk is. De wijnwereld draait serieus niet alleen maar om het proeven.

Wijnboeken

Goede wijnboeken zijn er genoeg. Het Amerikaanse Winefolly bracht onlangs weer een prima naslagwerk op de markt, de gidsen van Hugh Johnson in je vakantiewijnkoffer kunnen ook niet ontbreken net als de wijnatlas en dergelijke. Leuke wijnboeken zoals bijvoorbeeld van de wijnschrijver Onno Kleijn zijn er ook in getale. Maar goede wijnmagazines, daar is Nederland niet zo dicht mee bezaaid. Je kunt lid worden van het online magazine van de Engelse wijngoeroe Jancis Robinson, of naar het buitenlandse printed papers uitwijken. Als je in het Frans iets verder komt dan ‘papa fume une pipe’ dan lees  je ‘La Revue de Vin de France’. Wel zoals de naam suggereert zeer Frans.
Spreek je goed Duits, dan hebben de oosterburen een uitstekend blad voor je dat ze iedere maand uitgeven. Vinum.

Perswijn

In Nederland hebben we al jaar en dag de Perswijn. Vol goede artikelen, diepgaand en divers. Leuke colums en heel, heel veel proefnotities. Deze maand staat Italië wat dat betreft wel in de schijnwerpers met aantekeningen over de Marche, Puglia en de Abruzzo. Allemaal geproefd.
Om te lezen stevige artikelen, Zuid-Afrika onder andere, niet het gewone werk, maar ditmaal zoekt men het hoger op. Naar het noorden. Interessante columns, zoals die van Magda van der Rijst over de ‘heilige proefhuisjes’! (Ik ga het boek van Jamie Goode maar eens bestellen.) En iedere maand een interessant schrijven van de hand van Kees van Leeuwen, woonachtig in Frankrijk en werkzaam als professor aan de landbouwuniversiteit van  Bordeaux. Zijn onderzoeksgebied is de invloed van terroir op de kwaliteit van de wijn.

BInk-logoverkrijgbaar in Soest

Kortom, wil je ook meer weten over wijn, dan kun je voor de jongste Perswijn vanaf nu iedere maand ook bij ons in Soest terecht.

Bewaren