Pommes au four met Riesling-Silvaner

Pommes au four met Riesling-Silvaner

Nou niet makkelijk hoor, deze ‘nieuwe normaal’ formule. Ik krijg zoveel aanmeldingen de hele tijd voor de wijncursussen, maar moet steeds snel aangeven dat het alweer vol zit. Vijf personen is het maximale aantal dat we op dit moment goed kunnen plaatsen. Inderdaad bijna privéles. Enfin het is zoals het is. Nu maar even een lekker wijnspijsblogje. Met het oog op de komende warme dagen, volgende week schijnt het een aantal dagen heet en zonnig te zijn, barbecue weer dus, het volgende gerecht. Eigenlijk is het een bijgerecht:

Gepofte aardappels in aluminiumfolie.

Weingut Bernhard

Die eet je dan bij alles wat je op die barbecue gooit 🙂 Wijnen voor bij dat lekkere warme weer en passend bij geroosterde gamba’s bijvoorbeeld?
Stel dat je inderdaad meer vis dan vlees gaat roosteren, dan zou ik kiezen voor een fruitige, sappige wijn. Inderdaad. De Riesling-Silvaner van Bernhard uit Rheinhessen is een topper voor deze schaaldieren. En slimme barbecuetips die heb ik overigens op de site van NPO 1 gelezen.

In de keuken:

Okay, de gepofte aardappels komen uit de oven. Dit heb je nodig: 6 middelgrote aardappels, een bakje crėme fraiche,  bakbacon, bieslook en natuurlijk peper en zout. Borstel de aardappels goed schoon, met keukenpapier of met een speciaal aardappelborsteltje.  De bieslook snipper je ienemienie fijn, kan je niet zo goed met een koksmes over weg, wel je kunt het ook met een keukenschaar knippen natuurlijk. De aardappels moet je nu in folie pakken. De glimmende kant wordt de binnenkant van het jasje. De oven verwarm je voor op 180 ºC. Een braadslee vul je met zeezout en hier zet je de aardappelpakketjes bovenop. Hup, in de oven en in een half uur zijn ze gaar.

Laatste handelingen

wijnspijs

Ondertussen snijd je de bacon in kleine blokjes en bak deze lekker krokant. De aardappelen komen in hun jasje uit de oven en nu ga je ze vullen. Snijd de onderkant voorzichtig vlak zodat ze rechtop kunnen staan. Van de bovenkant haal je het kapje af en heel voorzichtig, het liefst met een pommes parisienne boor lepel je de binnenkant eruit, die je bij de schaal doet waar de bacon, de crème fraîche en wat bieslook al in liggen. Maak hier een mooi prutje van dat je op smaak brengt met z/p. Nu de uitgeholde aardappels vullen en met de rest van de bieslook garneren. Het kapje er stoer schuin boven op plaatsen en klaar! Heerlijk maaltje. Samen met die gamba’s en een glas Riesling-Silvaner een succes!