Portugese Wijncrypto

Portugese Wijncrypto

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met Portugal. De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een wijncursus of wijnactiviteit. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en) dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 20 juni rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 21 juni volgt de nieuwe wijncrypto.

wijnschool-online

Wil je meer weten van wijnland Portugal? In 2021 presenteren we weer de Vuelta over het Iberisch Schiereiland in Studio SmaakvanWijn. Deze vindt ook dit najaar al plaats, maar deze is vol.  Vind je het leuk om gewoon wat meer wijnkennis te hebben? Er zijn volop mogelijkheden in de wijnschool, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar. Nu extra veel aandacht, want de ‘klasjes’ zijn max 5 pax. Dus eigenlijk gewoon privéles. Je kunt ook best zelf een groepje formeren! Met data in overleg. Deze wijndocente ziet je graag!

  • 1.Ze schenkt het ‘neusje van de zalm’
  • 2.Tinta roriz, tempranillo het is allemaal een pot nat
  • 3.De pierebadjes onder de gistkuipen
  • 4.El Hatico in Columbia kent geen oogstjaar van druiven
  • 5.Het pinkeltjestadje bij Den Haag is ook oud
  • 6.Het zou zo de nebbiolo van Portugal kunnen zijn
  • 7.Pied driect is hier heel gewoon
  • 8.Roodvlezig, maar belangrijk in Alentejo
  • 9.Superieure druiven in dit deel
  • 10.Je zult maar jaren in brand gestaan hebben

De term die we zoeken is ….……

Uit de goede inzendingen kiezen we een winnaar, deze ontvangt een cadeaucheque als aanbetaling voor een wijncursus of wijnactiviteit naar keuze: Kaas&Wijn, Chocolade&Wijn of een avond aanschuiven bij de Giro of de Vuelta. Wanneer dat zal zijn is natuurlijk afhankelijk van de CC en zullen we in goed overleg plannen, houd rekening met het najaar.

Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂