Proef! Een sprong in de wijnwereld

Proef Wijn
Tijdens deze avond leer je het ‘wijn proeven’.  Wijnproeven het lijkt makkelijk, maar er komt toch wel iets voor kijken om het goed te doen. De techniek bestaat min of meer uit diverse stappen. Sla je er één over, dan ben je eigenlijk al weer terug bij af. Goed proeven is vooral oefening, maar het is wel belangrijk om te starten vanuit een goede basis. Aroma’s te benoemen en druivenrassen te herkennen is al een grote stap.

Lesinhoud
Je proeft wijnen van de belangrijkste druivenrassen. Samen doorlopen we de stappen van het wijnproeven, zodat je de techniek op een correcte wijze onder de knie krijgt. Het maken van een wijnomschrijving aan de hand van een proefformulier is de volgende stap. Hierbij wordt een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot het beruchte wijnvocabulaire, bekende en minder bekende wijntermen vliegen over tafel. Na afloop van deze avond beheers je de technieken van het wijnproeven en ben je in staat om de proefkennis verder uit te bouwen. Mocht je na deze avond besluiten om verder te gaan dan is de cursus Start met Wijn (2 avonden met iets meer theorie) of de Basiscursus Wijn (5 avonden waarbij de belangrijkste wijnregio’s aan bod komen) een goede optie.

Voor wie?
Voor elke wijnliefhebber die goed wil leren wijnproeven.

  • Wijnproeven, hoe gaat dat?
  • Wanneer is een wijn op dronk?
  • Wat vind ik lekker?
  • Is wijn uitkiezen moeilijk?
  • Kwaliteitsverschillen in wijn?

Geen interesse, maar wel erg leuk om cadeau te geven? Vraag een cadeaucheque aan bij Studio Smaak van Wijn! Mail gerust om informatie: [email protected]

De Proefdata dit jaar zijn:
donderdag 29 januari ( nog twee plaatsen!)
dinsdag 17 maart
dinsdag 21 april
donderdag 18 juni