Proef! Zin en onzin over wijn!

Proef! Zin en onzin over wijn!

Proef! Een sprong in de wijnwereld of…. wat kan ik er eigenlijk allemaal mee?

Proef Wijn
Tijdens deze avond leer je de technieken van het wijn proeven, aroma’s benoemen en druivenrassen te herkennen. Wijnproeven het lijkt makkelijk, maar er komt toch wel iets voor kijken om het goed te doen. De techniek bestaat min of meer uit diverse stappen. Sla je er één over, dan ben je eigenlijk al weer terug bij af. Goed proeven is vooral oefening, maar het is wel belangrijk om te starten vanuit een goede basis.

Lesinhoud

Je proeft wijnen van de belangrijkste druivenrassen. En we leren je de basisprincipes van het combineren van Food&Wine! Letterlijk en figuurlijk. Maak zelf mee wat er gebeurt als je gerookte zalm en Sauvignon Blanc combineert. En hoe smaakt een medium zoete wijn bij een dessert? Kan dat wel of kan dat niet?

Voor wie?
Voor elke wijnliefhebber die de sprong in het wijndiepe wil wagen en nu eindelijk zin en onzin wil kunnen scheiden. Een uitdaging!

Onderwerpen

  • Wijnproeven, hoe gaat dat?
  • Wanneer is een wijn op dronk?
  • Wat vind ik lekker? Wat past bij wat?
  • Is wijn uitkiezen moeilijk?
  • Kwaliteitsverschillen in wijn?

Prijs: € 45,=

Locatie: Studio Smaak van Wijn Soest

Data 2015:
dinsdag 22 september
donderdag 12 november

Aanmelden
Heb je interesse in één van onze wijncursussen? Klik hier om u direct aan te melden! Voor vragen over de cursus kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 06 – 24 20 79 11.
Proef! kun je ook cadeau geven! Zeker een originele gift! Cadeaubonnen bij ons te bestellen.

https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/