Proefsessies voor thuis

Tijd om de wijnschool online weer nieuw leven in te blazen. Ja, corona doet veel pijn, bezorgt veel ellende, veel verdriet, maar opent in sommige gevallen nieuwe wegen.

wijnproeven

Neem het platform ZOOM. Het wordt aan alle kanten gebruikt. Zeker, als je een sportles wilt volgen is dat natuurlijk ook prima te doen, maar wijnlessen online blijf ik lastig vinden. Toch wil ik alle cursisten heel graag  bezig houden met hun hobby.
De wijnschool online is een initiatief geweest van enkele jaren terug. Echter doordat ik het steeds drukker in de Wijnschool kreeg, kwam het een beetje in een vergeten hoekje terecht.

Tijd om het weer op te pakken! Ik ga de uitdaging met jullie aan om proefsessies te doen. Ik doe ze  thuis, jullie ook, en op een tijdstip wanneer het jou schikt. Dus niet inloggen, niet met z’n allen door elkaar kletsen. Nee, eigen initiatief!

Ik ga me bezig houden met wijnvergelijkingen. In die zin, dat ik iedere sessie twee (soms drie 🙂 ) wijnen tegenover elkaar ga zetten die van hetzelfde druivenras gemaakt zijn, maar uit een andere regio, een ander werelddeel of misschien een andere wijngaard maar wel uit dezelfde wijnstreek komen. Hierbij hoef ik je niet op kosten te jagen, want de wijnen kun je gewoon bij je eigen wijnhandelaar op de kop tikken.

Bij de sessie komt een opdracht die je kunt uitwerken. Je kunt de uitwerking altijd naar mij mailen, waarop ik hem met aantekeningen waar nodig zal terug sturen. Het proefformulier vind je hier onder.

Naast de opdracht het belangrijkste: de wijnen! 
26-03-2020: de eerste sessie: Vol rood!
29-03-2020: de tweede sessie: Elegant Wit
30-03-2020: de derde sessie Pinot Noir
01-04-2020: de vierde sessie: Fris rood
06-04-2020: vijfde sessie: Sappig rood
09-04-2020: zesde sessie: Romig Wit
14-04-2020 zevende sessie: Krachtig Rood
19-04-2020 achtste sessie: Duits wit
23-04-2020 negende sessie: Zeeland’s wit
02-05-2020 tiende sessie: Gewurztraminer

Succes! Heb je vragen, opmerkingen of gewoon een leuke reactie, app, bel of e-mail mij dan gerust.

Marja
Studio SmaakvanWijn
Wijndocente en registervinoloog van de Wijnacademie

wijnschool