Quizvragen van Smaak van Wijn

Quizvragen van Smaak van Wijn

Quizvragen

Soest, 8 oktober 2016 – Quizvragen, raadsels, wordfeud, quizzen, prijsvragen! Leuk. Je kunt altijd iets winnen, al is het maar een goed gevoel.  Variërende onderwerpen van smaakstijlen, wijnen, vinificatie, basissmaken, wijnprofielen tot wijndruiven en wijngaarden? Wat is volgens jou het goede antwoord? Deze week zetten we in met een fotovraag.

quizvraagoktober

Deze wijn wordt gemaakt van een autochtone, inheemse druif. Een bijzondere ‘vergeten’ druif, die dankzij de inspanningen van een man opnieuw voor wijnbouw gebruikt wordt, zij het op beperkte schaal. Weet jij het goede antwoord? Welke druif bedoelen wij?

Weet je het? Stuur dan een mail naar: [email protected]. Onder de juiste antwoorden verloten we volgende week vrijdag 14 oktober een complete basiscursus wijn van vijf avonden.  Start is 25 oktober!  De oplossing en de winnaar komen volgende week zaterdagochtend 15 oktober onder de quizvraag op ons Facebook te staan.

========================================================================================

Soest, 24 september 2016 – Quizvragen, raadsels, wordfeud, quizzen, prijsvragen! Leuk. Je kunt altijd iets winnen, al is het maar een goed gevoel. Deze week zetten we in op proeven en smaak. Wat weet jij van smaak? Van smaakstijlen, wijnen, vinificatie, basissmaken, wijnprofielen? Wat is volgens jou het goede antwoord?

Weet je het? Stuur dan een mail naar: [email protected]. Onder de juiste antwoorden verloten we volgende week vrijdag 30 september een Wijnspijsvignetcursus van twee avonden. ( 7 en 21 oktober). De oplossing en de winnaar komen volgende week zaterdagochtend 1 oktober onder de quizvraag op ons Facebook te staan.

Smaakprofiel!

De wereld van wijn & spijs is onmetelijke groot. Er zijn zoveel verschillende aspecten waar men rekening mee dient te houden. In de eerste plaats natuurlijk onze mond!  Wat komt er binnen, hoe is de structuur, vast als vlees of groente, vloeibaar in de vorm van een wijn, water of een sap. Zaken die smaken bepalen. De vraag voor deze week luidt:

quizvragen

 

 

PS: over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Bewaren