Rech langs de Ahr

Rech langs de Ahr
Ahr

Potverdorie! Ik heb me zo verheugd om toch nu al een paar dagen naar Duitsland te gaan. Nu we allebei bijna twee prikken gescoord hebben. Maar helaas als ik dit lees op het “Duitsland Instituut” zit dat er voorlopig nog niet in. Zo jammer, want zo’n weekendje bijvoorbeeld naar de Ahr is zo fijn. Willen we in juli toch onze Ahrsteig wandeling tussen Walporzheim en Bad Neuenahr kunnen lopen, dan moet er blijkbaar nog wel het een en het ander veranderen.

Rech

De andere kant op lopen kan trouwens ook. Dat is een mooi stuk tussen Walporzheim richting de Kreuzberg  voorbij Altenahr. Het is ongeveer 20 kilometer. Het hoeft niet op een dag. We kunnen in Rech overnachten. Rech is een klein dorpje met kleine straatjes, gezelligheid en met uiteraard heerlijke wijnen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het hele weekeinde in Rech te blijven want er zijn maar liefst vijf wandelingen uitgezet met vertrek en aankomst in het dorp. Van een vijf kilometer lange lichte rondwandeling rechts en links van de Ahr tot een best wel heftige tocht, ongeveer 8 kilometer door de bossen van Rech.

Wijnhuizen

De wijnhuizen die je kunt bezoeken in Rech houden niet op bij de overbekende Jean Stodden. Natuurlijk, hier worden fantastische wijnen gemaakt, maar er is meer onder de zon van Rech! Kijk hier maar eens. Bij Alfons Hostert Weingut kun je ook een ‘Ferienwohnung’ huren. Ja, dat gaan wij doen! Als het weer mag …..
Overigens is het stuk tussen Walporzheim en Altenahr ook weer een deel van de Rotweinwanderweg.

Der Rotweinwanderweg

 

En hier kun je dan over de schouder van de wijnboer meekijken die druiven aan het oogsten is. Op dit pad kom je alles te weten wat je altijd al over de druiven wilde weten. Deze fantastische wandeling langs de wijngaard terrassen van het gebied, zijn meer dan alleen een geweldig uitzicht. Je krijgt ook een kijkje in een van de beroemdste regio’s voor rode wijnbouw in Duitsland. De route door het ‘paradijs van rode druiven’ is tevens een informatietourtje ‘wijnkennis’ ter plaatse op doen. Het pittoreske wandelpad dat officieel leidt van Altenahr naar Bad Bodendorf, begint bij het treinstation en is ongeveer 35 km lang. De wijndorpen verbindend langs de romantische rivierbedding van de Ahr. Alle plaatsen zijn direct verbonden met het wandelpad dat in 1972 werd geopend. Wil je tussendoor even stoppen en van een mooi glas wijn genieten dan kun je naar beneden lopen. Er zijn overal wijnkelders te bezoeken! Het is echt subliem voor een paar dagen er tussen uit!

 
wijnschool Soest