Register wijndocent in De Eerste Soester Wijnschool

Register wijndocent in De Eerste Soester Wijnschool

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150Het is al weer zeventien jaar geleden dat ik mijn eerste wijnlessen gaf! Ik werkte voor de Business School Notenboom en zette voor het HBO hotelmanagement op hun drie vestigingen een complete wijnlijn uit. Maar liefst 15 jaar lang werkte ik met de hotelo’s in de dop met veel plezier in Maastricht, Eindhoven en Hilversum. Mooie jaren, leuke tijd! De wijnreizen, onder andere met Marije Notenboom, de algemeen directeur, zijn me altijd bijgebleven. Het gedonder van de studenten die – op wijnreis – met regelmaat de bodem van de wijnglazen bestudeerden zal ik ook nooit vergeten 🙂

In het begin, zo eind jaren 90, was je echt nog bijzonder als je alleen al maar een wijncursus deed. Maar als je vinoloog was, dan was je helemaal van een andere wereld. Euforische woorden als passie en liefde voor de wijn waren volop in zwang. Niet mijn favoriete taalgebruik moet ik toegeven. Wars als ik ben van het opgeblazen gedoe, het zogenaamde wijnprotocol, de belegen taal gebezigd door soms verstofte figuren.

Aanbevolen-wijndocent-logoDie taal kom je op de wijnschool in Soest ook beslist niet tegen! Hier zijn we er niet om de wijn van de mensen af te brengen, maar juist om de wijn bij de mensen te brengen! Met andere woorden, doe gewoon normaal over de materie.  Proef, snuffel en geniet en je zult er heel erg blij van worden!

Woensdag 29 oktober jl. heb ik er weer enkele Registerwijndocenten – collegae bij gekregen. Ook zij legden succesvol het examen SWEN Register Wijndocent af. Ook zij kunnen vanaf nu de titel SWEN Register Wijndocent voeren.
Ik zal je zeggen, twee er van ken ik goed. Ingrid Larmoyeur en Klazien Vermeer. Krijg je ooit les van hen? Dan heb je gegarandeerd een hoop plezier, je leert ontzettend veel en je geniet! Want ook zij staan met beide benen op de grond! Lekker normaal! Met hun resultaat komt het totaal aantal SWEN Register Wijndocenten nu op zeventien. Super!

Frank Jacobs, voorzitter van de examencommissie zei het volgende: ‘Het aantal geslaagden sinds de start, nog geen anderhalf jaar geleden, heeft de verwachtingen van de examencommissie overtroffen. Wijndocenten met deze titel mogen niet alleen worden beschouwd als de crème de la crème binnen het Nederlandse wijnonderwijs, maar de opname in het register vormt tevens een garantie naar hun huidige en toekomstige leerlingen dat een wijncursus op het niveau SWEN 1 en 2 door hen op een plezierige, begrijpelijke en vooral didactisch verantwoorde manier zal worden verzorgd.’ Hmm super toch!

cropped-Logo-Smaak-van-Wijn1.jpg