Restaurant- Hotel de Kastanjehof in Lage Vuursche

enttreeWat verscholen ligt het daar, haast bescheiden, wat verlegen. Uit het zicht door het ruisende blad van de zacht wiegende grote bomen. Soms glundert het onder een strak blauwe hemel. Een andere keer lijkt het wat bezorgd, maar vooral ook uitnodigend als de storm door het bos raast. Als of het wil zeggen, kom maar snel binnen. Hier is het veilig.

De Kastanjehof! Een warm nest in het bosdorpje Lage Vuursche! Als kind kwam ik er al over de vloer, dan poetsten we het zilver in ruil voor een pannenkoek, of speelden verstoppertje op de immense grote zolder. Dat was toen…. thuis in het klassieke witte hotel van de ouders van mijn vriendinnetje.

grillTegenwoordig is het een Restaurant-Hotel. Met andere woorden: ja, je kunt er overnachten, er zijn immers tien kamers, maar het accent ligt feitelijk op het waanzinnig lekkere eten. Smakelijk, eerlijk en goed klaar gemaakte gerechten.

En dat is nu…. een culinaire ontmoetingsplaats waar je graag wilt zijn, waar wijn&spijs met elkaar verbonden worden en niet alleen dat, want het is bovendien ook nog eens een officiële trouwlocatie tegenwoordig.

trouwenIn 2015 gaat ‘Smaak van Wijn’ een aantal activiteiten samen met De Kastanjehof opzetten! Proeverijen en masterclasses. Het kan namelijk allemaal op deze unieke locatie. Een roséproeverij om op je gemak te kijken wat nu jouw roze wijn zal worden voor de komende zomer bijvoorbeeld? Ik zie het helemaal zitten.

Een kaas en wijnproeverij? We gaan er voor. In een van de mooie zaaltjes van het restaurant, met open haard natuurlijk, hoe gaaf is het niet om daar een romige brie, camembert of een stilton te matchen met een van de favoriete wijnen van Studio Smaak van Wijn.

terras KastBijkomend voordeel is zeker dat mijn Marcel tegenwoordig de manager van de Kastanjehof is! Whow…. Dit gaat een prachtig jaar worden! 🙂