Restaurant La Folie

IMG_9173Ze zijn waarschijnlijk de jongste van het hele stel. Van de club “Jeunes Restaurateurs d’Europe”!

Maar ze zijn zeker thuis in het universum van smaken, kleuren en geuren en behoren thuis tot het rijk van de inventieve kookkunst, ze hebben talent en passie, ze doen hun lidmaatschap eer aan!
Over wie wij het hebben? Over Joris Kerkhofs en Lieke Dappers van Restaurant La Folie.

In hun brochure staat te lezen: “In een oer-Hollands rivierenlandschap ligt de historische vestingstad Zaltbommel. Midden in het oude centrum vind je restaurant La Folie. Het sfeervolle historische pand heeft een licht en eigentijds interieur. Je voelt je er direct op je gemak door de persoonlijke ontvangst van gastvrouw Lieke Dappers. Chef-kok Joris Kerkhofs heeft een lichte stijl van koken waarbij hij zich laat inspireren door de klassieke Franse keuken, mondiale invloeden en modern bereidingstechnieken.”

En zo is het maar net! Een zwart-wit paar, dat elkaar goed aanvult en er zichtbaar plezier in heeft de gasten het naar de zin te maken. Het restaurant loopt, tegen de verdrukking van de Nederlandse crisisjaren, als de Bommel. Het lijkt drukker dan ooit, mensen komen hier voor een avond gezelligheid, sfeer maar ook voor visueel genot. Dat begrijp je als je een gerecht je voor je neus hebt staan. IMG_9167

Catering
Logisch dat ze hier meer mensen van willen laten genieten! De catering moet een verlengstuk worden van het restaurant. De kwaliteit die ze in het restaurant bieden, bieden ze ook aan op locatie.
Lieke legt het uit: “Het restaurant is niet voor iedere gelegenheid geschikt, daarom willen we onze gasten de mogelijkheid bieden onze kwaliteit ook op een andere locatie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan

– thuis dineren, waarbij onze koks (indien nodig met bediening) een diner bij mensen thuis verzorgen! IMG_9169(Lijkt me fantastisch!)

– gasten kunnen voor een schaal Fruits de Mer in ons restaurant reserveren, maar we komen ze (in de regio) ook thuis bezorgen zodat mensen bij mooi weer met een lekker glas wijn in hun eigen tuin kunnen genieten. Niemand hoeft te rijden en de kosten lopen niet zo op. (Subliem – hoort Soest nog bij de regio 🙂)

– denk aan amusehapjes voor een aangeklede borrel

–  een walking dinner

– of de invulling van de food&beverage bij grotere evenementen zoals een bruiloft of een jubileum.

Culinaire kunsten, vineuze schatten, talenten te over! Innovatieve creativiteit! Ik houd er van!

Voor lezers van Smaak van Wijn stelden zij het volgende ‘verwenmenu’ samen. Voor een prachtige prijs! Grandioos. All-in-one!  Kijk zelf maar. Reserveren onder vermelding van het Smaak van Wijn Portfolio Menu!

Smaak van Wijn: Wijn-Spijs Portfolio Menu

Restaurant La Folie, April 2013

Amuse               5 verschillende amusehapjes

Aperitief            Champagne Pommery Brut Royal

Wijnen              Bijpassend glas bij iedere gang

Water                Acqua Panna of San Pellegrino

Diner                 4-gangen

Koffie                Koffie of thee servies met zoetigheden

All-in Prijs         € 75,00 per persoon

Vermeld bij de reservering dat u gebruik wenst te maken van het Smaak van Wijn Portfolio Menu!

MENU

Noordzeekrab met gebrande langoustine, gepikkelde groenten, geitenkaas, waterkers en bloemkoolcouscous

Fornaro, Italie, Soave 2010

Garganega & Trebbiano

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met spitskool, bospeen, ravioli gevuld met kreeft, schaaldierenrisotto, tom ka kai en een saus van schaaldieren en citroengras

Domaine du Manay, Frankrijk, Menetou-Salon 2010

Sauvignon Blanc

Gegrilde kalfshaas met krokante kalfshartzwezerik, kalfswang, andijvie, polenta, bonbon van aardappel en savora mosterd, jonge uitjes en een saus van verjus

Weingut Gehring, Duitsland, Rheinhessen 2011 IMG_9170

Spätburgunder

Diverse bereidingen van verschillende soorten chocolade

Rietvallei, Rooi Muscadel, Zuid-Afrika, Robertson 2010