Riesling weken in Nederland

Riesling weken in Nederland

Riesling wekenRieslingdruiven, wat doe je er mee

Riesling wordt voor het eerst genoemd in de 15e eeuw. De groeiwijze, grootte van de druiven, de lange rijpingstijd en vorstbestendigheid duiden op verwantschap met wilde druiven. Op de langste Rieslingtraditie kunnen de producenten in de Rheingau en aan de Moezel bogen; er zijn daar vermeldingen in documenten uit respectievelijk 1435 en 1465. Op de zeer informatieve website van het Duitse Wijninstituut vind je van alles over deze druif en andere typische Duitse druiven.

Het is alweer enige tijd geleden dat wij kennismaakten met het Duitse echtpaar Hartmut en Petra Bernhard. Hun wijnhuis behoort tot een van de oudste van Rheinhessen, in de buurt van Bad Kreuznach. Het zuidwestelijke deel van Rheinhessen, ook wel ‘Klein Zwitserland van Rheinhessen’ genoemd 🙂 Je kunt hier fantastische weken rondbrengen en echt serieus een heerlijke vakantie hebben. Heuvelachtig landschap waar je ook met de fiets super terecht kunt.

rieslingweeksWinzerSekt

Een van de bijzonderheden van ‘ons’ huis in Rheinhessen is de Rieslingsekt. Gemaakt van uitsluitend eigen druiven! Na gisting in RVS tanks ondergaan alle flessen de klassieke tweede gisting op de fles met een rustpauze van minimaal 24 maanden in de kelders van het huis. Het is inmiddels een van onze favoriete sparkling wines.

Riesling weken in 2017

Voor de zevende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de Riesling weken. Van vrijdag 2 t/m zondag 18 juni 2017 staat Duitse Riesling centraal in de horeca en wijnwinkel.

RieslingWeeks in de horeca

Tijdens de RieslingWeeks kunt u Duitse wijn (her)ontdekken. Bijvoorbeeld in deelnemende restaurants waar u kunt genieten van een fantastisch 3-gangen menu incl. Duits wijnarrangement voor € 45,- (sterrenzaken + € 10,00 per ster). Benieuwd wat uw favoriete chef-kok en sommelier voor u bedacht hebben? De deelnemende restaurants en hun persoonlijk Rieslingmenu vindt u allemaal op www.heerlijk.nl/rieslingweeks.  Reserveer bijtijds en bestel het Rieslingmenu.

RESERVEER VIA www.heerlijk.nl/rieslingweeks