Rosé nieuwtjes

logo zomerproeverij PWOp zondag 26 mei zal Perswijn het 25-jarig jubileum vieren tijdens de Perswijn Zomerproeverij. Binnen de thema’s jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit worden maar liefst negen begeleide proeverijen ‘opgevoerd’!

Een van de proeverij (wijn-spijs) wordt verzorgd door Christopher Naylor en Nieke Beute. Kan niet missen in de meimaand: Eetrosé: wat eten we bij een glas rose?
Dat is een proeverij die we graag zullen volgen! Niek Beute, de maître van Restaurant Vermeer zag ik een paar maanden geleden bij de Wine & Food Association een proeverij verzorgen en dat zag er bijzonder professioneel en heel ontspannen uit! Wijnen en gerechtjes zullen beslist vlekkeloos op elkaar afgestemd zijn!

Fabels over rosé, zoals de wijn is een vrouwendrankje (hoe denigrerend eingelijk :)) zijn natuurlijk allang naar de wereld van de Gebroeders Grimm verwezen. Een goede rosé is gastronomisch inzetbaar met name in de zomer! De Provençaalse keuken bijvoorbeeld is niet te versmaden met een zuiver glas La Chapelle de Sainte Roseline!
Als je rosé schenkt bij kaas, heb je geen last van de harde kanten van de wijn! De hoge zuren, de bitters, de tannines komen in rosé in veel mindere mate voor en daarom kan rosé zo’n goede begeleider zijn!

pijlLees hier meer informatie over de Perswijn Zomerproeverij, en een overzicht van de deelnemers en andere begeleide proeverijen.

Wil je meer rosé? Dan naar Anywine’s Roséproeverij op donderdag 16 mei! In het proeflokaal te IJsselmuiden!Zin om de lente te proeven?
Zin in een gezellige avond met je vrienden?
Zin om iets te leren over wijn (proeven) in een ongedwongen sfeer?
Zin om lekkere en niet te dure rosé te proeven met bestelmogelijkheid?
Zin om je moeder te verrassen met een origineel moederdagcadeau?

Geen zin om alles uit te spugen?
Treinstation is vlakbij!

pijlBron: Anywine!

Kunnen ze in de Bordeaux trouwens ook  rosé maken, ja natuurlijk! “Bordeaux has the ability to produce high-end rosés to rival those made in Provence!” Aldus Jean Christophe Mau of Château Brown

pijlBron: Drink’s Business

Sluiten we af met de Provence! Met in de hoofdrol Angelina Jolie en Brad Pitt!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YpkiJyZWyc8]