Vinum Extreme Rosé

Vinum Extreme Rosé

Rosé?

Als u  haast niet kunt wachten op de zomer, al heel graag zomerzon wil voelen, met de blote voeten in het zand wil lopen en een terras in de zon wil pakken aan het einde van de dag …. ja, dan is dat toch vervelend, want het lijkt wel voorjaar, het is lente, maar het kan nog zo verrassend koud zijn opeens! Ook al duwen de voorjaarsbloemetjes parmantig de aarde opzij.

De regenbuien hangen nog vaak dreigend in de lucht. Winter is het weer niet echt geweest, jammer. Maar goddank ligt de zomer nu wel op de loer! En daarbij is de sprong naar zonlicht, gevangen in roze Roséwijnen snel gemaakt. We proefden er inmiddels al heel wat! Zachte, zoete, matige, frisse en bijzondere! Rose is nog meer dan welke wijn ook een zeer persoonlijke keuze heb ik gemerkt.

De bekende glazenmaker Riedel is inmiddels ook in de Rose gesprongen. Hier ontwierp men een nieuw glas voor deze zomerse wijn. Het glas Vinum Extreme Rosé! 

‘Rosé has become one of the most frequently enjoyed and trendy wine styles worldwide, especially in the US,’ said Maximilian Riedel, president and CEO of Austria-based Riedel Crystal.

‘The Riedel Vinum Extreme Rosé Provence glass will enhance any rosé produced in the Provençal tradition, providing a crisp, fruity wine-drinking experience to make summer celebrations and everyday enjoyment even more refreshing.’ Bron Decanter

Inmiddels is er een hele Franse Rosêcultuur ontstaan.

Dat Frankrijk niet als enige rosé wijnen hoog in het Franse vaandel heeft, mag inmiddels wel bekend zijn.
Een van de aardige Rose wijnen die wij op de proeftafel kregen in de afgelopen weken was de ‘Tranquille’ van Haute Cabrière’ uit  Franschhoek, Zuid-Afrika. Een wijn gemaakt van pinot noir druiven en chardonnay. Een elegante rose, met vriendelijke aroma’s van rood fruit. Erg fijn is het lage alcohol percentage wat de wijn gastronomisch goed inzetbaar maakt!  Geweldig lunch –  of brunchwijn dus. De blend bestaat uit 60% pinot en 40% chardonnay en beide brengen ze hun eigen elementen in, in de wijn. Waar: “Wijn van de Kaap