Tapas en Rueda

Tapas en Rueda

Wijngebied Rueda

Niet zo ver van Madrid ligt Rueda. Denk je aan Spanje denk je aan tapas. In de streek Rueda vind je de ‘perfecto’ wijnen als begeleider van tapas. Druiven als sauvignon blanc en verdejo zijn hier op hun best. De frisse en fruitige verdejo is dé druif van Rueda. Groene appels, citrusfruit en vers gemaaid gras proef je terug in je glas. Daar houden wij Nederlanders wel van, we zijn niet voor niets de grootste afnemer van Rueda wijnen. Wordt er alleen maar witte wijn gemaakt? Nee zeker niet ook rood kan je hier in het glas vinden, maar rode wijn speelt een veel minder belangrijke rol. Daarnaast komen er mousserende wijnen uit Rueda, gemaakt volgens de klassieke methode, dus met een tweede gisting op de fles. De naam cava dragen ze niet, immers, Rueda is trots op zijn verdejo en die mag je volgens de Consejo Regulador reglementen niet gebruiken voor de cava.

Herrero-1My Favourite Rueda Tapasbar!

Rotterdam, 5 september – De zoektocht gaat vandaag van start! De Spaanse wijnstreek D.O. Rueda organiseert de eerste My Favourite Rueda Tapasbar verkiezing! Waar vind je de lekkerste tapas, welke tapas-bar is favoriet? Het gaat om het restaurant met de meest authentieke gerechten gecombineerd met een verfrissende ambiance. Kortom, dé tapasbar waar de witte wijnen uit Rueda zich het allerfijnst bij voelen.

Stemmen voor tapas!

50 restaurants maken kans op deze eretitel. Jouw hulp is daarbij hard nodig! Op de website myfavourite-rueda.nl kun je stemmen op jouw favoriete tapas bar. Extra leuk, door te stemmen maak je meteen kans op een diner t.w.v. € 100,- bij het restaurant van jouw keuze! De 3 restaurants met de meeste stemmen worden bezocht door een professionele jury bestaande uit Klaartje Scheepers, hoofdredacteur van ELLE Eten en Eulalia Ortiz namens Vinos de España, het promotiebureau voor Spaanse wijnen. De jury kiest de winnaar die zich een jaar lang My Favourite Rueda Tapasbar mag noemen.

Volg de wedstrijd op www.facebook.com/ruedawijnen

 

 

Bewaren

Bewaren