Schriftelijke wijncursus? Dan proeven in de praktijk bij de Eerste Soester Wijnschool

Schriftelijke wijncursus? Dan proeven in de praktijk bij de Eerste Soester Wijnschool

Smaak van Wijn cursusIn Studio Smaak van Wijn aan de Beukenlaan in Soest kun je bij De Eerste Soester Wijnschool terecht voor alle reguliere SWEN cursussen tot aan niveau 4, voor proeverijen, masterclasses en productinformatie, maar wat misschien niet bekend is, is dat je ook losse avonden kunt boeken.
Wat we daarmee bedoelen, is misschien het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

Bij diverse instellingen zoals bijvoorbeeld de LOI kun je in enkele maanden – ze schrijven  zes maanden voor – je wijncertificaat halen.  Het is een thuiscursus waarbij je werkt met het boek ‘Aan de slag met wijn’ van de SVH. Een prima boek overigens.

Hartstikke leuk. Een beetje studeren, gerichte lesstof ontvangen, uitwerken, in je hoofd zetten. Fijn. Maar je wilt natuurlijk meer. Want van alleen maar droge stof zul je niet vrolijk worden! Wijnkennis tot je nemen bestaat voor een heel groot deel  uit praktijk!

Ambiance carafe 1Proeven, proeven, er over praten en nog eens proeven! Soms best lastig omdat in je eentje te doen. Er rijzen allerlei vragen over hoe je nu echt moet proeven, welke wijnen ga je neerzetten. Hoe ga je eigenlijk ‘blindproeven’ in je eentje?

De Eerste Soester Wijnschool springt hier op in. De reguliere lessen in de Studio zijn opgebouwd in modules, maar daarnaast werken we met ‘Wijnbrevet-terugkommomenten’, drie per jaar. Iedereen kan hier op inschrijven, daarnaast kun je je eventueel  ook inschrijven voor een losse avond uit de serie voor het wijnbrevet. Handig niet waar?

De wijnbrevetverdiepingsavondenhele mond vol –  voor het Wijnbrevet zijn dit jaar in juni, september en november.

23 juni – 24 september – 19 november
De kosten van deze avond zijn € 45, = of drie strippen van de SvW Strippenkaart.  Absolute aanrader voor iedereen die zijn wijnkennis wil opfrissen, of zich zelf klaar stoomt voor het examen aan de Wijnacademie voor SWEN -2 of SWEN -3.

Meer weten? Kom langs op de Beukenlaan of mail even! Je kunt je natuurlijk ook direct inschrijven met het aanmeldformulier.