Slobberwijnen – wijnen voor alledag

Smaakstijl ‘Eenvoudig’   Huiswijnen- wijnen voor alledag! Wit – Rood – Rosé Slobberwijnen

Culemborg

Het  Zuid-Afrikaanse label Culemborg is een eerbetoon aan Jan van Riebeeck. Zijn wieg stond in de plaats Culemborg bij Utrecht. De wijnmakers van het vermaarde huis Boschendal houden nauwlettend de kwaliteit in de gaten. De Culemborg serie is een geweldige serie Slobberwijnen met een hoofdletter.  Je kunt ze per doos van zes krijgen, een soort of assorti.

Cape Red
Cape White
Blanc de Noir
Chenin Blanc

La reserve de Mas de la Source

Eenvoudige wijnen zijn ongecompliceerde, plezierige wijnen. Slobberwijnen in positieve zin. Adaptief en vriendelijk. Wij voeren in deze serie de Franse wijnen van het huis van Domaine Vic uit de Languedoc. In Beziers.  Deze wijnen zijn er in de drie gangbare kleuren, dus rood, wit en rosé. De laatste hebben we met name in de zomer in de kast liggen.  Aurélie en Jérome Vic zijn de vijfde generatie van dit Zuid-Franse huis. Jérome is de wijnboer, Aurélie de oenoloog.

 • Reserve Blanc : Chardonnay en de Vermentino. In deze wijn is de smaak van het rijke fruit van de Chardonnay druif gecombineerd met de verfrissende kracht van de Vermentino druif.
 • Reserve Rouge: Grenache Merlot Cabernet Sauvignon. Deze wijn heeft mooi rood fruit. En smaakt soepel  en herinnert aan de warmte van het zuiden.
 • Reserve Rosé: Grenache Cinsault,  elegantie en verfrissend.

Domaine Horgelus

Een wijnhuis uit de Gascogne, van famille Le Menn. Hier wordt niet alleen wijn, maar ook armagnac gemaakt. In 1978 heeft Joseph Le Menn het bedrijf opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf 66 ha aan wijngaarden. Nu in de ervaren handen van Yoan Le Menn, zoon van.
Yoan heeft oenologie gestudeerd net als velen van zijn generatie. Zijn grootste zorg tijdens de oogst is het behoud van de aroma’s. Dit houdt in dat er altijd heel vroeg, eigenlijk nog in de nacht geoogst zal worden.

 • Colombard & Sauvignon Blanc: in deze zomerwijn proef je citrus en bloemen, een heerlijk aperitief, een aanrader voor een zonnige zomerdag.
 • Sauvignon Blanc & Gros Manseng: een verleidelijke wijn met intense exotische tonen in goed samenspel met pittig citrus. Mooi gastronomisch alchoholpercentage van 12 %. Een wijn voor een lichte maaltijd.
 • Horgelus Rosé: ‘un marriage a merlot, tannat et cabernet’. Het geeft de wijn aroma’s mee van wilde aardbeien, rozen en zacht zoet rozerijp grapefruit. Salades!
 • Tannat & Merlot: Hiermee haal je een zijdezachte merlot met krachtig tannat in huis. Donker fruit wisselt af met kruidige tonen.
 • Le bal des papillons: –moelleux- Als je zoet wilt drinken, maar niet van zoet houdt is een wijn uit de Gascogne een uitkomst! 100% gros manseng (druiven worden pas na half oktober geplukt) levert een machtig samenspel op van zuur en zoet! Deze wijn is multi inzetbaar. Aanrader voor de afsluiting van je Kerstmenu!

Crane Lake

Het Amerikaanse Crane Lake ligt in Californië. In de buurt van Monterrei. De wijnhuis is van de wijnmakersfamilie Franzia, dat in maar liefst 11 counties wijngaarden in bezit heeft. Zij maken betaalbare wijnen die druivenras proefbaar zijn. Wijn voor als de vrienden aan komen waaien. De flessen op tafel!

 • Crane Lake Chardonnay: een blend van druiven afkomstig uit heel Californië, ontstaan uit een koel vergisting op RVS. Geen houtbom dus!
  Een romige wijn met tropisch fruit als ananas en verfrissend citrus.
 • Crane Lake Cabernet Sauvignon: ook een blend van verschillende wijngaarden. Na een de vinificatie heeft deze wijn een korte houtopvoeding gehad. De tannines zijn zacht, de wijn zit vol zwarte bessenfruit.Beide wijnen zijn perfect voor feestjes.

wijnkastWijnen per doos:

Mas de la Source: € 33,=

Crane Lake : € 37,50

Culemborg: € 33,00

Culemborg Chenin Blanc: € 36,00

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren