SvWTIP: Smaak van Wijn wijkt uit naar Apeldoorn – een dagje!

logo wijnen apeldoornHet Smaak van Wijn – Wijncollege gaat binnenkort weer naar Apeldoorn voor de ééndaagse basis wijncursus voor het diploma Wijnvignet. Op zaterdag 24 mei zijn we te gast bij Wijnen&Zn. aan de Koninginnelaan 40 in Apeldoorn! Voor de beginnende wijnliefhebber is de stap naar een wijnexamen soms te groot.
 Er is behoefte aan een laagdrempelige eerste kennismaking met wijn. Wijn moet leuk zijn! Daarom heeft de Wijnacademie het examen Wijnvignet geïntroduceerd.

wijnen en znBeginnende wijnliefhebbers kunnen het door de Wijnacademie ontwikkelde examen Wijnvignet afleggen. De cursus duurt een dag of soms twee avonden. De cursisten maken op een overzichtelijke manier kennis met wijn en de basisvaardigheden van wijnproeven. De dag wordt afgesloten met het examen Wijnvignet. Na het afnemen van het examen in Apeldoorn bij Wijnen&Zn overhandigt Jan Kalvenhaar u graag het diploma! Hierdoor kunt u voortaan nog vrijer en makkelijker in de winkel van Wijnen&Zn rondneuzen en kiezen.
Inschrijven voor deze wijndag kunt u rechtstreeks bij Wijnen&Zn doen. Vol is vol. Ook voor de cursus voor het Wijnbrevet (9 lessen) kunt u zich bij Wijnen&Zn opgeven.

=============================================================================

SvW certificaat 1 + marjaKeurmerk voor wijndocenten

De Wijnacademie hanteert het keurmerk ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie’. Dit keurmerk maakt het voor wijnstudenten duidelijk dat de lessen worden gegeven door een erkend en vakkundig docent. Als basiseisen voor het keurmerk gelden onder meer de titel RegisterVinoloog en een actieve samenwerking met de Wijnacademie. De Wijnacademie biedt de aanbevolen docenten lesmateriaal en bijscholing.

Keurmerk Aanbevolen WijndocentMarja van Beek is Registervinoloog en Wijncoach. In Studio Smaak van Wijn in Soest verzorgt ze de SWEN opleidingen die aansluiting geven aan de examens die op de Wijnacademie in Maarn gedaan kunnen worden.

Zij traint medewerkers in de horeca  en laat ze op een andere manier naar wijn kijken. Daarnaast schrijft ze voor het online Wijnmagazine Smaakvanwijn.com, een uitgave van het Wijncoachingbureau voor Food&Wine.
Als gecertificeerd wijndocente voor de SWEN opleiding komt ze graag bij Wijnen&Zn om daar de ééndaagse voor het Wijnvignet te leiden.