Smaakavond met Habsburg thema

Smaakavond met Habsburg thema

SacherHet rijk Habsburg

Wat moeten we met Habsburg? Wel vandaag is het tijd om meer informatie weg te geven over de smaakavond die we in maart organiseren! Vrijdag 1 maart. Wijn&Spijs uit het land dat vroeger prominent onderdeel was van de Habsburgse monarchie, ook de Oostenrijkse monarchie of het Habsburgse Rijk genoemd.

Sisi

Wie kent niet de tragische prinses Sisi die trouwde met Keizer Franz Josef, prachtig vertolkt in de zoete film met Romy Schneider in de hoofdrol, maar niettegenstaande dit geromantiseerde leven op het witte doek, geloof ik toch dat ze een zwaar depressief en droevig leven leidde, waarna ze smartelijk omkwam in Genève.

HillingerSmaakavond

De Smaakavonden-activiteit is verspreid over diverse maanden. Een land per keer en niet in de warme zomermaanden juli en augustus. Gezellig op vrijdag, als fijne afsluiting van de werkweek.  Op 1 maart bijten we dus de spits af met wijnland Oostenrijk en proeven we Oostenrijkse wijnen uit  verschillende wijngebieden die we combineren met fijne wijnspijs! Nee, het is geen diner, het blijft een proeverij, maar je hoeft niet te eten als je hier aan mee doet 🙂

Wijnspijs

De wijnen die we gaan proeven, ik denk natuurlijk aan Grüner Veltliner,  zoals die heerlijke van Hillinger die Charlie en ik pas in Wenen nog geproefd hebben, Riesling, Gemischter Satz usw. Maar natuurlijk wijnen als de Zweigelt, Pinot Noir, de Blaufränkisch zullen we ook presenteren.

De hapjes met een knipoog naar Habsburg die we gaan snoepen variëren onder andere van ganzelever, geschnetzeltes, schnitzel en Kässpätzle tot sachertorte en apfelstrudel. Een Habsburg feestje met een echte Hongaarse Tokay als afsluiting!

Wijnspijs SmaakvanWijnAantal deelnemers is maximaal 10

Tijd: 19.00 – ± 22.30   Prijs: € 59,50 per avond (per 3 € 165,00)

vrijdag 1 maart Oostenrijk met een zoete afsluiting uit Hongarije. Direct inschrijven kan hier: Wijnspijs -Austria

Ander data:

vrijdag 26 april Zuid-Afrika ( vol) (20.00 uur)
vrijdag 07 juni Spanje startend met Cava en wat daar voor lekkers bij gesmikkeld kan worden……
vrijdag 20 september Amerika