Sociale Media in de wijnwereld

Sociale Media in de wijnwereld

 ‘these eyes are made for reading’

Dank aan de sociale media. Tegenwoordig lees je ‘s ochtends het tienvoudige aan nieuws in vergelijking met tien jaar geleden. Via Twitter, Facebook, Google en ook de Pin ren je van het ene bericht naar het andere. Van sensatie tot interessant tot onzin. Pff, een kleine greep in het SM-nieuws van deze ochtend.
–      In Brixen staat het blank fotografeert vriend Ruud.

–       Zomaar een paar tips om meer van je vakantiewijnen te genieten. Ze staan in verse inkt op het Vinissimablog.

–       In Woudrichem gaat het niet zo best tijdens de lunch van communicatieadviseur Astrid Schreuder.

–       Dan weet ik inmiddels van zo’n beetje de hele wereld waar ze op vakantie zijn, wat ze eten en vooral wat ze aan wijnen verorberen.

–       Ik hoop het niet, maar ja, als het zo doorgaat zit iedereen die er geen verstand van heeft aan de Mireval Rosé. Actie-Reactie want zo werkt dat als de wijnprofi’s hun oordeel uitspreken. Bij voorkeur allemaal tegelijk!

–       En dan in Beaune! Hier is het Bureau Interprofessionnel des Vins druk doende met het haken van netten.

100_1985 Uiterst belangrijk! Waarom laat zich raden. De enorme hagelbuien van de laatste jaren trekken een spoor van vernieling door de wijngaarden van Bourgogne. Met name rond Beaune, Pommard, Volnay en Meursault wordt het langzamerhand een slagveld.
Luttele boeren zijn verzekerd voor de diepe wonden die de witte kogels in hun druivenstokken slaan! Dramatisch!
Momenteel vindt diepgaand onderzoek plaats.

Netten zouden de oplossing kunnen zijn. Echter, er kleven nadelen aan de netten. Men maakt zich ernstig zorgen dat er door de netten te veel zonlicht geblokkeerd zal worden, waardoor het microklimaat wezenlijk gaat veranderen. Kortom, er zijn veel voorstanders, maar evenveel tegenstanders! Consensus is nog ver te zoeken.

100_1990Op eigen houtje de netten ophangen, kan niet. Het overkoepelende orgaan INAO (baas van de appellaties) moet eerst goedkeuring verlenen. En dat kan wel eens te laat zijn, voor een aantal zwaar getroffen wijnboeren in Volnay en omstreken!

De Zomerwijnspelvraag van vandaag is naar aanleiding van de misère in dit bij uitstek ’Wijnen met stijl’ gebied van Frankrijk! In welk land maakt men op fortuinlijke wijze wel gebruik van netten als bescherming tegen de zware hagelstenen. De tweede letter van de naam van dit land heeft een plaats in de eindzin.

Banner Basiscursus