Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje

Dagboek, vrijdag 22 juli

Een familie uitstapje

Soldaat van Oranje, ja zeker, het is een coole show, een bijzondere musical. Soldaat van Oranje! Alles loopt ook op rolletjes, de trip eerst naar Wassenaar, waar we gegeten hebben bij Grand Café Lien. Midden in het centrum. Eenvoudig, maar lekker. In de zon op het terras.

Sweet memories

Onbegrijpelijk echter dat, als je bij Auberge de Kievit wilt dineren, nou ja, dát deed je daar vroeger toch, dat je dan, nadat de telefoon werkelijk 20 keer over is gegaan (gewoonte van vroeger om te tellen 🙂 stamt nog uit mijn eigen hoteltijd), je dan te horen krijgt dat je beter niet kunt komen: “Want dan zult u wel niet op tijd bij het theater aankomen. De keuken gaat pas om 18,00 uur open he, tja, voordat dan het eten op tafel staat …..” 
Dus naar Lien! Waar het goed toeven is op het terras, de eenvoudige kaart lekkere salades en vis- en vleesgerechten biedt en de bediening vriendelijk, gezellig en vrolijk is. In het wijndagboek helaas niets noemenswaardig te schrijven.

Wijnen

Chardonnay van Marchais uit Frankrijk, erg vlak. Geen botertje of rondheid in te vinden wat kan aanhaken bij mijn smakelijke vegetarische pasta met paddenstoelen, truffelsaus en rucola. De Hongaarse Pinot Grigio Dunavar als aperitief, is ook te koop bij de Vomar supermarkt, waar volgens de site van Vomar een vinoloog het hele assortiment heeft geproefd en beoordeeld. Hij zou fris en zacht zijn. Tja, zo kan je het ook omschrijven. Maar goed, dat terzijde. Als Lien nu even aan de wijnkaart gaat werken, is het een prima stekje!

Soldaat van OranjeTheater Hangaar

Op naar het theater. Wat een grandioze organisatie is Soldaat van Oranje. Van aankomst tot vertrek alleen maar complimenten. Voor het makkelijke aanrijden, de ruime parkeerplekken, de doorstroming de zaal in, de gastvrouwen die de mensenstroom leiden en de ruime voorzieningen in de pauze waardoor er vrijwel nergens opstoppingen ontstaan, iedereen relaxt zijn drankje kan drinken. Een toilet bezoeken.

Prosecco

Echter, eerlijk is eerlijk, voor het wijndagboek valt hier ook geen eer te behalen. De prosecco Prosecco Azienda Agricola Giol die ik bestel in de pauze heeft een overdaad aan zuren! Ach, wat is dat toch jammer.

Soldaat van Oranje

Maar dan die musical. De film gezien, het boek gelezen en toch blijft het een boeiend en prachtig spektakelstuk! Mooie indringende liedjes. Het sinistere moment als de soldaten binnen marcheren om Bram te fusilleren. Charlotte, die zo tragisch ten onder gaat, prachtig gespeeld en Fred, Chris, Erik en Anton, ze dwingen je na te denken. Misschien onbewust. In deze brandende wereld iets om zeker aan je kinderen mee te geven! Oorlog is van alle tijden …..

 

 

Bewaren