Spaanse Crypto-wijn

Spaanse Crypto-wijn

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie tot Spanje. De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een wijncursus of wijnactiviteit. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en) dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 6 juni rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 7 juni volgt de nieuwe wijncrypto.

Wil je meer weten van wijnland Spanje? Je bent welkom op de Vuelta, onze wijnrondreis in Studio SmaakvanWijn door het Iberisch Schiereiland! Of vind je het leuk om gewoon met meer wijnkennis te hebben? Er zijn volop mogelijkheden in de wijnschool, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar 🙂

Wijnland Spanje

1.)Brr  wat een klimaat, zo koud in de winter, zo heet in de zomer
2.)Een fruitige jonge blom
3.)Na negen maanden kan deze baby er zijn
4.)Zijn troon staat in de Penedès
5.)De Duitse versie ligt volop langs de Moezel
6.)Levendig en stuivend in de goede versies, maar er is zelfs een ‘fermentado en barrica’ versie
7.)Over zijn leven hier werd veel geschreven
8.)Nog steeds geen DOCa maar wel witte wijn sinds 2019
9.)Vallei van de rotsen
10.)De jongere wijnen liggen hier gewoon bovenop

De term die we zoeken is …. ……

Uit de goede inzendingen kiezen we een winnaar, deze ontvangt een cadeaucheque voor een wijnactiviteit naar keuze: Kaas&Wijn, Chocolade&Wijn of een avond aanschuiven bij de Giro of de Vuelta. Wanneer dat zal zijn is natuurlijk afhankelijk van de CC en zullen we in goed overleg plannen, houd rekening met het najaar.

Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂